Pocetna Sport Olivera Jevtić sportista godine u Užicu

Olivera Jevtić sportista godine u Užicu

903
0
Podelite

Sinoć je u Gradskom kulturnom centru održana 37. dodela priznanja Sportskog saveza Užica najuspešnijim sportistima u kategoriji individualnih i grupnih sportova. Ova godina bila je dodatno izazovna i teška jer su se takmičenja odvijala u pandemijskim uslovima.

Titulu sportistkinje godine dobila je atletska reprezentativka Olivera Jevtić, dok je najbolji sportista sa invaliditetom paraatletičar Nebojša Đurić. Specijalno priznanje uručeno je i njegovom treneru Nikoli Radovanoviću.

Priznanja u kategoriji mlađih sportista poneli su: juniorska prvakinja Srbije u karateu, Lidija Trmčić, karatista Pavle Ristović u kadetskoj konkurenciji, Olga Stojanović iz Streljačkog kluba Aleksa Dejović i košarkaš Slobode Pavle Bačko.

Priznanje za nastavno-vaspitni rad dobila je profesorka fizičkog vaspitanja u OŠ ,,Dušan Jerković“, Jelena Savićević, za sportsko-društveni rad nagrađen je Žarko Vukotić iz FK Sevojno, a Branko Bogićević, direktor JP Veliki park, dobio je priznanje za stručni rad u drugim oblastima.

Pored ovih, dodeljena su i specijalna priznanja, i to: pomoćnom treneru fudbalske reprezentacije Srbije, Nebojši Stamenkoviću, odbojkaškoj reprezentativki Slađani Mirković, paraatletskom treneru, Milošu Zariću, karatistkinji Kristini Grujičić, kik boks svetskom šampionu, Nikoli Filipoviću, Čedomiru Čoliću iz Gimnastičkog kluba Sevojno, kao i FK Jedinstvo Putevi, povodom 60. rođendana kluba.

KK Sloboda proglašena je za najuspešniji kolektiv, a njihov trener juniora, Branko Knežević, proglašen je za stručnjaka godine.

Olivera Jevtić je, obraćajući se svim prisutnima, istakla da joj ova nagrada posebno znači nadajući se da će svoju karijeru završiti naredne godine na Evropskom prvenstvu u Parizu. Predsednik upravnog odbora Sportskog saveza Užica, Nedeljko Milosavljević, istakao je da se publika vratila na sportske događaje i da je ova godina, ipak, bila takmičarska.