Pocetna Kultura Autentične autorske vizure

Autentične autorske vizure

709
0
Podelite

U Drvengradu, na Mećavniku, u Mokroj Gori, od 22. do 26. januara biće održan 15. Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf. Kako je objavljeno na sajtu festivala, za prerdstojeći Kustendorf pristiglo je 522 filma od kojih će 15 biti prikazano u takmičarskom programu.

-Smatramo da petnaest filmova odabranih za Takmičarski program istovremeno dobro predstavljaju trendove u novijoj produkciji kratkometražnih filmova, ali i da se ovi filmovi izdvajaju po autentičnosti autorskih vizura i veštini izrade- naveli su organizatori.

U takmičarskom programu predstaviće se produkcije i koprodukcije iz Srbije, Danske, Rusije, Španije, Nemačke, Švajcarske, Rumunije, Francuske, Makedonije, Izraela, Portugalije, Estonije, Velike Britanije, Slovačke i Poljske.

Slogan festivala „Razdiruća i čudesna lepota stvaranja”, replika je iz kratkometražnog filma „Šta su to oblaci?” italijanskog režisera Pjera Paola Pazolinija, a povodom obeležavanja stogodišnjice rođenja ovog poznatog reditelja, njegovi filmovi biće prikazani tokom retrospektivnog programa festivala.

Kustendorf je osnovao 2008. godine reditelj Emir Kusturica sa ciljem da mladim filmskim stvaraocima pruži šansu da predstave svoja ostvarenja. Festival je zamišljen kao mesto susreta velikana savremenog filma i studenata režije koji učestvuju u takmičarskom delu programa, kao i već afirmisanih svetskih reditelja i glumaca čiji se filmovi prikazuju van takmičarske konkurencije.