Pocetna Društvo Raspisan konkurs za subvencije i transfere

Raspisan konkurs za subvencije i transfere

789
0
Podelite

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 4. januara raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma u 2022. godini
Konkursom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama kao i za projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija i turističkih prostora Srbije i podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i projekte edukacije i treninga u turizmu.

Pravo na korišćenje ima destinacijska menadžment organizacija, privredno društvo, odnosno druga organizacija i institucija čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koje nije indirektni korisnik budžeta, kao i pravno lice u kome je Republika Srbija većinski vlasnik i pravno lice koje upravlja turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture. Učešće sredstava Ministarstva u finansiranju projekata promocije, unapređenja i realizacije statističkih istraživanja i edukacije i treninga u oblasti turizma može iznositi do 50 odsto ukupne vrednosti projekta. Zahtevi za korišćenje bespovratnih sredstava za ovu vrstu projekata podnose se zaključno sa 30. aprilom. Učešće sredstava Ministarstva u finansiranju ostalih projekata u oblastima koje su definisane konkursom može biti i do 100 posto ukupne vrednosti projekta za koje se sredstva odobravaju sukcesivno u toku godine, a zahtevi za korišćenje bespovratnih sredstava za ove projekte podnose se zaključno sa 30. junom ove godine.

Prilikom dodele sredstava poštovaće se kriterijumi koji su precizirani konkursom.
Informacije o konkursu mogu se preuzeti sa internet prezentacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija mtt.gov.rs i portala E-Uprava.