Pocetna Politika Dačić premijer i tačka!

Dačić premijer i tačka!

798
0
Podelite

Socijalistička partija Srbije (SPS) će voditi pozitivnu predizbornu kampanju i želi da ostvari takav izborni rezultat 3. aprila da njihov kandidat i nosilac liste Ivica Dačić postane premijer Srbije.

To je poručio potpredsednik SPS-a i koordinator rada stranke za Zapadnu Srbiju Đorđe Milićević u Užicu povodom započete kampanje za predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore koji se održavaju i u Sevojnu učestvujući u radu Okružnog odbora stranke.

SPS će na predsedničkim izborima 3. aprila podržati kandidata SNS-a, dok na republičkim izborima nastupa u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije , rečeno je na konferenciji za medije uz prisustvo i obraćanje predsednika Okružnog odbora SPS-a Nikole Gogića, koordinatora rada stranke
prof.dr Ljubinka Rakonjca i predsednika užičkih socijalista Neđa Jovanovića.

– Postavićemo visoke ciljeve i podići lestvicu i to je dobro za budućnost Srbije. Potpuno sam ubeđen da će SPS imati bolji rezultat i u Zlatiborskom okrugu nego pre dve godine, bez obzira što ćemo ove godine verovali ili ne, imati više od dvadeset izbornih lista na glasačkom listiću 3. aprila – dodao je Đordje
Milićević.

On je istakao da je SPS, 32 godine koliko je na političkoj sceni relevantan politički činilac i da se “nikada neće distancirati od svoje prošlosti, da je ponosna na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti i Dejtonski sporazum, dva dokumenta koji su osnov odbrane državnih i nacionalnih interesa Kosova i Metohije i
Republike Srpske”.

Navodeći razloge zašto ova stranka nastupa na izborima sa sloganom “Dačić za premijera Srbije” Milićević je podsetio na učinak nosiioca liste SPS-a od ministarstva policije, inostranih poslova i povlačenja priznanja Kosova, ranije predsednika Vlade i do nedavno Narodne skupštine do konsenzusa oko izbornih uslova uz učešće predstavnika EU.

Na poslaničkoj listi “Ivica Dačić-Premijer Srbije”, sa kojom će SPS-JS -Zeleni Srbije učestvuju na parlamentarnim izborima nalaze se tri kandidata iz Užica, master ekonomije Maja Vermezović i doktor medicinskih nauka dr Slavka Mitričević iz SPS-a i master ekonomije Dejan Jovanović (JS) i još šest
kandidata iz Zlatiborskog okruga.

Prema rečima predsednika užičkog odbora SPS-a Neđa Jovanovića selekciju na poslaničkoj listi pravio je predsednik stranke Ivica Dačić navodeći da je Gradski odbor Užice uvažen u punom kapacitetu imajući u vidu da se na listi nalaze dva kandidata iz Užica.

– Oba kandidata imaju svoju i ljudsku i stručnu respektabilnost i kredibilitet tako da sa svojim koalicionim partnerima pred građane izlazimo sa punim kapacitetom – naveo je Jovanović.

Potpredsednik Milićević rekao je na pres konferenciji da je SPS na listi imala 160 mesta i dodao da su kandidati iz Užica dobro kotirani, odnosno da postoji velika šansa da Užice ima narodnu poslanicu iz redova ove stranke s obzirom da je Maja Vermezović na 40. mestu.

– To je ujedno i kadrovska i poslanička lista SPS-a, što znači da ukoliko neko ne bude izabran za poslanika imaće u narednom periodu mogućnost da obavlja neke druge odgovorne funkcije – rekao je Milićević pre sastanka Okružnog odbora SPS-a održanog u Užicu na kome je sa članstvom razgovarano o koracima tokom predizborne kampanje .