Pocetna Društvo “Cvet jednakosti” za Brankicu Jeremić i Dušana Blagojevića

“Cvet jednakosti” za Brankicu Jeremić i Dušana Blagojevića

1000
0
Podelite

Manifestacija “Kikini dani” održana je po deveti put u Užicu u znak sećanja na Tijanu Kiku Petrović i njenu borbu za stvaranje jednakih mogućnosti za osobe sa invaliditetom. U okviru programa doljena su priznanja “Cvet jednakosti” i nagrade najboljima na novinarskom i literarnom konkursu za učenike srednjih škola.

Priznanje “Cvet jednosti”ove godine dodeljen je Brankici Jeremić, dugogodišnjoj saradnici Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga-Užice i ekspertu socijalne inkluzije za doprinos unapređenje socijalne zaštite i novinaru Dušanu Blagojeviću, novinaru “Glasa Podrinja”.

-Ustvari ova nagrada je samo priznanje jednog odnosa koji smo sve vreme gajili a to su poštovanje i poverenje. Ovo će mi biti podsticaj da I u narednim godinama nastavim da radim sa istim žarom – rekla je Jeremić zahvaljujući se na priznanju.

Na novinarski konkurs pristiglo je 17 radova iz cele Srbije u četiri kategorije i to za televizijski i radijski prilog, kao i za tekstove na internetu i u štampanim medijima.

U kategoriji internet priloga pobedila je Dragana Kožan, sa tekstom objavljenim na portalu Zdravo Pančevo. Za televizijski prilog nagrada je pripala Ilijani Berber sa TV Vojvodina, a za
radio prilog nagradu je osvojila Tijana Sibinović sa Radio Beograda 1. Pobednik u kategoriji štampanih medija je Dušan Blagojević, novinar nedeljnika “Glas Podrinja” koji je i sveukupni
pobednik novinarskog konkursa tako da mu je pripao i“Cvet jednakosti”.

-Velika mi je čast što sam dobio nagradu koja nosi naziv “Cvet jednakosti” na ovakvoj manifestaciji kakvi su “Kikini dani”. Naša profesija nije cenjena onoliko koliko treba i na milion načina se često naš rad nipodaštava i ravnamo se svi prema onim najgorim predstavnicima naše branše. I u takvim okolnostima treba raditi, stvarati i ispunjavati svoju obavezu, a što je još bitnije treba naći neki motiv da svakog radnog dana se istraje i opstane uprkos svim problemima, istakao je Blagojević, novinar iz Šapca.

Na literarni konkurs za učenike srednjih škola pristiglo je 10 radova a prvu nagradu osvojila je Branka Mlađenović, učenica Ekonomske škole, drugo Nevena Milović I treće mesto pripalo je
Tamari Đurić, učenicama Medicinske škole.

U okviru manifestacije održana je i panel diskusija na temu “Promena odnosa prema osobama sa invaliditetom u javnom prostoru.