Pocetna Politika Tepić: Nećemo pustiti „partiju i bratiju“ da se izvuku!

Tepić: Nećemo pustiti „partiju i bratiju“ da se izvuku!

938
0
Podelite

Povodom aprilskih izbora, u Užicu je održana konvencija koalicije “Ujedinjeni za Srbiju” koju čine Stranka Slobode i pravde (SSP), Demokratska stranka (DS), Narodna stranka (NS), Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Užičanima se prva obratila Ivana Parlić (NS), poslanički kandidat sa ove liste koja je obećala da će kao poslanik raditi u korist građana Srbije, svesna odgovornosti i izazova za koje je spremna.

-Pozivam građane Srbije da preuzmu odgovornost za svoju, a ne Vučićevu zemlju. Srbija se nalazi na rubu propasti, nestaje i fizički, a Prostornim planom predviđeno je otvaranje čak dvadeset rudnika – rekla je Parlić i pozvala građane da oteraju nakaradnu vlast i stanu na put politici beznađa, laži i idiotizacije društva. Na poslaničkoj listi čiji je nosilac Marinika Tepić (SSP) iz Zlatiborskog okruga nalazi se šestkandidata.

Na tridesetom mestu od ukupno 250 kandidata za poslanike ove liste nalazi se Ivana Parlić, pravnica iz Užica (NS). Slede Uroš Đokić (NS), advokat iz Bajine Bašte , istoričar Mišo Marković iz Požege (DS) , advokat Aleksandar Veselinović (SSP) Užice, Zoran Lazović, specijalista urologije (DS) i Danijela Radovanović master menadžer FON-a, (DS) Kosjerić.

Rođeni Užičanin i kandidat za poslanika sa liste ove koalicije doktor hemijskih nauka prof. Branimir Jovančićević (DS) govorio je o propasti ideje Užičkog univerziteta koja je bila spremna za realizaciju 2012. godine sa tadašnjim gradonačelnikom Užica Jovanom Markovićem što se nije dogodilo zbog promene vlasti SNS.

-Izađimo 3. aprila na izbore i zaokružimo broj 5, odgovorno tvrdim nećete pogrešiti i da tako vratimo dostojanstvo Srbiji i njenim građanima, vratimo slobodu i jedan normalan višestranački parlamentarni politički sistem u kome će najbolji odlučivati – rekao je dr Jovančićević i dodao da će se u takvom
ambijentu lako iznedriti i Užički univerzitet.

Miodrag Gavrilović (DS), kandidat za poslanika podsetio je da je prvi opozicioni miting devedesetih održan u Užicu 29. maja 1990. godine i da je studentski protest krenuo iz Užica 21. novembra 1996. godine. On je rekao da je naučio u Užicu šta znači biti dostojanstven, ne dati na sebe i biti čovek uz reči da je poznato da kako glasa Užice tako glasa i Srbija.

– Nalazimo se u vremenu kada nam je sve uzurpirano, nakaradna Skupština koja je formirana u vremenu korone i virusa i zabrane izalazaka iz kuća i koja je formirana samo za to da donosi zakone koji tlače i ucenjuju – rekao je Gavrilović i pozvao građane da glasaju za istinu i normalan život, a ne za Vučića.

Prva na poslaničkoj listi „Ujedinjeni za Srbiju“, prvoborac borbe za život i ljude, slobodu i pravdu kako je najavljena na skupu Marinika Tepić (SSP) pozvala je građane na promene iz korena i obećala obračun sa svima koji su uhvaćeni sa rukama u „džepu“ građana Srbije.

-Nakon pobede 3. aprila nećemo pustiti „partiju i bratiju“ da se izvuče kao što rumunska tužiteljka neće da dopusti korumpiranim političarima da se izvuku i procesuirala je njih hiljadu i mi ćemo je na tom putu pomoći– rekla je Tepić i pozvala građane da glasaju za ovu listu i predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša jer je vreme da se Vučićevoj vlasti pokaže gde joj je mesto, i da oni koji su proterali mlade i proćerdali godine svih nas je vreme i zrelo je da odu.

Na skupu su pored kandidata za poslanike iz užičkog kraja predstavljeni i drugi poslanički kandidati sa liste „Ujedinjeni za Srbiju“, Dragan Đilas, Pavle Grbović, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Slobodan Prvanović, Srđan Milivojević i drugi.
Miroslav Aleksić (NS) je poručio da niko nema pravo da se igra sa ljudskim životima, i da na mir i stabilnost pozivaju oni koji su zemlju dva puta oterali u rat i dok su drugi ginuli delili stanove po
Beogradu.

– Pozivaju na stabilnost dok su Srbiju u poslednjih deset godina zadužili 15 milijardi evra i za čijeg su se mandata mleli ljudi od strane drugara huligana sa tribina – rekao je Aleksić i poručio da će građani te ljude oterati u političku penziju, a neke i u zatvor.

Užičanima se poslednji obratio kandidat za predsednika Srbije ove koalicije general Zdravko Ponoš koji je jedno vreme svoje vojničke službe proveo u Užicu. Obraćajući se na skupu on je rekao da su zdravstveni radnici junaci našeg doba.

-Iza nas je dve godine pandemije i velika bitka. Ne postoje veće patriote od zdravstvenih radnika u Srbiji, koji nisu vojnici niti bilo šta drugo. Nažalost mnogi od njih su izgubili bitku sa kovidom da bi Srbija dobila rat i država je dužna da i se oduži zbog toga i da im bar školuje decu – rekao je Ponoš kritikujući vlast zaodnos prema lekarima i medicinsko osoblju jer to nisu zaslužili i pozvao građane da svojim glasom na izborima takav odnos promene.

Pored Užica, koalicija „Ujedinjeni za Srbiju“ tokom dana održala je predizborne skupove u Bajinoj Bašti i Požegi.