Pocetna Hronika Francuz preminuo dok mu je gorela kuća

Francuz preminuo dok mu je gorela kuća

3451
0
Podelite

Francuski državljanin koji je živeo u Pearu, zaseoku Bioske kod Užica, preminuo je sinoć u svom dvorištu, dok je gorela njegova kuća u kojoj je izbio požar. Prema saznanjima “Blica”, radi se o starijoj osobi, srčanom bolesniku, kome je naglo pozlilo u trenucima kada je vatra gutala kuću u kojoj je živeo sa suprugom, Srkpinjom.

Prema svedočenju meštana Bioske, do požara u kući u kojoj su se u to vreme nalazili Francuz i njegova žena došlo je nešto ispred 17:30. Komšije su pritrčale u pomoć i počele da gase vatru, nego je u međuvremenu pozvao i užičke vatrogasce. U tim trenucima vlasnik kuće se srušio na zemlju.

Na lice mesta pristigla su užički vatrogasci sa četiri vozila, koji su požar zatekli u razbuktaloj fazi, kao i ekipa hitne pomoći koja je mogla samo da konstatuje smrt nesrećenog čoveka.

Dobar deo kuće, inače velike montažne i lepe, požar je uništio, ali su vatrogasci uspeli da spreče da se vatra ne prenese na takođe znatan deo objekta. Vatra se prenela i na jedan od dva “bagija” dvoseda koji je ovom prilikom izgoreo.