Pocetna Sport Odličan početak Lazara Kostića

Odličan početak Lazara Kostića

526
0
Podelite

Tri uspešna vikenda mladog užičkog sportiste. Treće mesto na seniorskom balkanskom turniru. Prvo mesto na Prvenstvu Srbije za juniore. Prvo mesto na Prvenstvu Srbije za seniore

Posle veoma uspešne prošle sezone, u kojoj je odbranio titulu juniorskog prvaka države, zauzeo deveto mesto na državnom prvenstvu za seniore i deveto mesto na Evropskom prvenstvu za juniore, Lazar Kostić (16), član SBK „Mase“ iz Užica, započeo je novu sezonu odličnim rezultatima.

Na seniorskom balkanskom turniru, prvom ovogodišnjem iz serije Balkan pool tour, održanom poslednjeg vikenda u martu u BK „Kvart“ u Novom Sadu, u konkurenciji 89 igrača iz balkanskih država, Lazar je zauzeo odlično treće mesto. Posle šest mečeva, u kojima je odneo sigurne pobede, izgubio je u polufinalu od Miloša Verkića iz Novog Sada rezultatom 9 : 5.

Takmičenja u novoj sezonu u juniorskom šampionatu Srbije započela su krajem marta. U beogradskom SBK „Champions“ održan je turnir u disciplini osmica. U veoma oštroj konkurenciji kolega iz juniorske reprezentacije, Lazar Kostić je zauzeo prvo mesto, pobedivši u finalu Dušana Bračiku, člana SBK „Old brick“ iz Sombora, rezultatom 6 : 5.
Proteklog vikenda Lazar je nastupao na Drugom turniru Prvenstva Srbije za seniore, na kome je igrana disciplina devetka. U BK „Mezz“ u Beogradu, u konkurenciji 71 igrača, Lazar je pokazao visok nivo igre, stabilnost i odvažnost, i potvrdio dobru formu. Nakon pet odličnih mečeva, u kojima je ukrstio štapove sa Goranom Jovanovićem, Srđanom Pribanovićem i Stefanom Vasiljevićem, članom SBK „Champions“ iz Beograda i pobednikom prethodnog turnira Prvenstva Srbije za seniore, u finalu se sastao sa Aleksandrom Ulićem, članom SBK „Kvart“ iz Novog Sada. U veoma uzbudljivom i ravnopravnom meču, u kome je igrana partija za partiju, Lazar je pokazao pobednički mentalitet i slavio rezultatom 9 : 7.

Šesnaestogodišnji Lazar Kostić time je došao do svoje prve seniorske titule na državnom prvenstvu i najavio još jednu uspešnu sezonu, čija bi kruna trebalo da bude učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu u Bugarskoj krajem jula.

LJ.T.