Pocetna Čajetina Raspisan konkurs za aforističare

Raspisan konkurs za aforističare

463
0
Podelite

Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ i ove godine tradicionalno je raspisala 14. Konkurs za aforističara godine. Rok za slanje aforizama je 1. jul

Ove godine aforističari šalju do 20 objavljenih ili neobjavljenih aforizama, koji su napisani tokom 2021/22. godine, a koji nisu objavljeni u knjigama autora. Autori aforizme mogu slati elektronskom poštom pod šifrom, a rešenje šifre u posebnom mejlu (jedan mejl – aforizmi pod šifrom, drugi mejl – rešenje šifre), kao i običnom poštomtako štop je potrebno da aforizme pošalju u četiri primerka pod šifrom, rešenje šifre dostavljaju u posebnoj koverti. Rok za prispeće radova je 1. jul.

Ko će biti aforističar godine, odnosno, ko su dobitnici nagrada odlučiće komisija u sastavu: dr Slobodan Simić, aforističar, predsednik komisije, Neško M. Ilić, aforističar, Zoran Bogdanović, aforističar i Ljiljana Rakić, bibliotekarka.

Nagrađeni dobijaju plakete Erskog kabarea i boravak u nekom od hotela na Zlatiboru.
Prva nagrada je pet dana za dve osobe, druga produženi vikend za dve osobe i treća nagrada vikend za dve osobe. Objavljivanje Odluke žirija o nagrađenim radovimabiće objavljene 25. jula.

Organizator preuzima pravo štampanja knjige aforizama dospelih po objavljenom konkursu.

Ostavite odgovor