Pocetna Društvo Užički SDPS obeležio svoj dan

Užički SDPS obeležio svoj dan

602
0
Podelite

Gradski odbor Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) obeležio je devet godina postojanja i rada. Pored članova i simpatizera stranke skromnoj svečanosti u prostorijama SDPS-a prisustvovali su gosti  iz javnog života grada.

Potpredsednica užičkog odbora stranke Dunja Đenić rekla je da će odbor ove stranke nastaviti da se zalaže za načela stranke i bori za socijalnu pravdu, pravednije društvo jednakih šansi angažujući vredne i revnosne ljude.

Ona je dodala da će se ova stranka truditi da bude lojalan pratner u lokalnoj vlasti i svim snagama pomoći u dovođenju investicija u Užice.

– Podršku projektima u Užicu od strane Ministarstva turizma od 2015. godine do danas iznosila je 8,5 miliona evra – navela je Đenić i podsetila na realizovane projekte gradnju Konačišta, postavku rasvete na Kadinjači, investicije u Potpeću, infrastrukturau Mokroj Gori…

Đenić koja je pomoćnik ministra turizma Sektor turističke inspekcije ističe da je cilj SDPS-a  da Užice u narednom periodu ima još više projekata koji će pospešiti razvoj i unaprediti turizam i promovisati prednosti grada koji ima šta da ponudi u turizmu, a sredstva su već obezbeđena za proširenje smeštajnih kapaciteta Konačišta.

Prvi predsednik užičkog odbora SDPS-a koji i sada obavlja ovu dužnost je Ljubiša Đokić, a u članstvu stranke dominiraju žene koje se nalaze na odgovornim funkcijama u gradu Užicu i na republičkom nivou.

– Borimo se za ranopravnost polova i izmenama zakona dobili smo priliku da imamo veći broj učesnica među donosiocima odluka  u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti i ponosimo se što na nivou lokala do Republike imamo izuzetne žene na odgovornim funkcijama iz naših redova – zaključila je Đenić.