Pocetna Politika Parlić (NS): Bićemo brana diktaturi

Parlić (NS): Bićemo brana diktaturi

690
0
Podelite

U prvom obraćanju posle verifikacije mandata u Narodnoj skupštini poslanik iz Užica Ivana Parlić (NS) poručila je da će zajedno sa kolegama iz opozicije biti brana diktaturi i da vlast neće ućutkati probuđeni narod Srbije.

-Velika mi je čast što sam narodni poslanik, ali sam svesna odgovornosti i izazova i želim da javnost ima uvid u moj rad – rekla je Parlić uz reči zahvalnosti građanima Užica i Srbije koji su u teškim društvenim okolnostima doprineli da Narodna skupština sada ima 86 opozicionih poslanika i da kao glas naroda u najvišem zakonodavnom telu zastupaju interese građana.

Ona u kandidaturi i izboru predsednika Narodne skupštine Vladimira Orlića (SNS) na predlog Aleksandra Vučića vidi poruku kojom se želi “ućutkivanje opozicije” s obzirom na Orlićev prepoznatljiv agresivan stil u komunikaciji sa neistomišljenicima što je u prethodnom skupštinskom mandate predstavljalo vređanje građana Srbije koji nisu glasali za vladajuću stranku. Parlić smatra da je Orlićeva izjava o tome da će u parlamentu sprovoditi politiku Aleksandra Vučića atak na Ustav Srbije i da opozicioni poslanici to neće dozvoliti u najvišem zakonodavnom i predstavničkom domu Srbije.

-Posao poslanika jeste da kontrolišu izvršnu vlast i nećemo sprovoditi politiku jednog čoveka niti bilo kog čoveka i bićemo brana diktaturi, a ne njegov instrument. Niko neće ućutkati probuđeni narod Srbije koji je preko republičkih poslanika u parlamentu – istakla je Parlić.

Ona je pozvala Užičane da se osvajanju slobode kroz republički parlament pridruže i najavila otvaranje Kancelarije narodnog poslanika u sedištu Narodne stranke u Užicu u Tržnom centru Pariz.

Kancelarija će počev od septembra primati građane svakog drugog petka, a o radnom vremenu naknadno će biti obaveštani. Iz Narodne stranke i poziv Užičanima da se priključe timu ove stranke i angažuju s obzirom da predstoje lokalni izbori 2024. godine.

Na pres konfrerenciji upozorila je opasan spin vlasti o tome da je politika Aleksandra Vučića na izborima zabeležila neverovatan uspeh, a opozicija, odnosno građani koji su glasali za opoziciju poraženi.

– O pobedi Vučićeve politike ne može se govoriti kada građani 10 godina trpe pritisak u svom ličnom okruženju, na poslu, bez obzira da li su u pitanju javna ili privatna preduzeća ili su nezaposleni – navela je ona uz napomenu da se u Srbiji već deset godina sprovodi projekat dezinformisanja, zastrašivanja i zaglupljivanja građana Srbije.

Ivana Parlić je diplomirani pravnik i jedini je narodni poslanik iz Užica i iz redova opozicije i pozicije, a današnjoj konferecniji prisustvovao i potpredsednik užičkog odbora Narodne stranke Miško Delić.