Pocetna Politika SSP: Zašto nije završena rekonstrukcija bazena?

SSP: Zašto nije završena rekonstrukcija bazena?

1166
0
Podelite

Tokom septembra 2021. godine pompezno je najavljena rekonstrukcija VEĆ POSTOJEĆEG dečjeg bazena na Plaži u Užicu. Kako je tada navedeno, u rekonstrukciju je uloženo 20 miliona dinara, za izvođača radova je “izabrana “ firma “Mat invest“, projekat je uradila firma „Omega projekt“, a za nadzor je određeno Javno preduzeće „Užice razvoj“ i sve je trebalo da bude gotovo, dok dlanom o dlan, već u novembu iste godine, međutim…

Već ulazimo u kraj avgusta 2022. godine, kupališna sezona na ionako pustoj, upropaščenoj i zapuštenoj Plaži, kao još jedan od dokaza nebrige vlasti za interese građana i javne prostore, se bliži kraju, a “rekonstrukciji” Dečjeg bazena, skromnog prostora od par desetina kvadratnih metara, se ne nazire kraj. Ofarbane su metalne konstrukcije, napominjemo da već postojale: ograda i trambolina i “okrpljen” je okolni betonski prostor, takodje već postojeći, a tek sada se postavljaju pločice, one najobičnije, bledo plave da se izvodjač ne baca u dodatni trošak ili zamara ulepšavanjem prostora. Kako je najavljeno, u projekat spada i prepumpna stanica, odnosno objekat koji će vršiti hlorisanje samog bazen i to bilo bilo uglavnom sve od infromacija s terena i iz medija jer obavezna informativna tabla uobičajena za postavljanje na mestu radova ne postoji, sem male sa upozorenjem Pazi gradilište. Mali dečji parkić pored je završen sredstvima iz EU fondova, tako da ne ulazi u računicu.

Zbog svega navedenog tražimo odgovore od nadležnih službi Grada Užica na sledeća pitanja:

1. Zašto se sa ovako jednostavnim radovima toliko kasni i zašto su probijeni svi rokovi i ispuštena još jedna kupališna sezona
2. Da li beton, farba i pločice na ovako malom prostoru zaista koštaju dvadeset miliona dinara, uzetih od građana Užica?
3. Ko snosi odgovornost za sve?

Jer ako nisu u stanju, a vidimo da nisu, da rekonstruišu mali i već postojeći Dečji bazen, kako onda da očekujemo izradu isto tako pompeznih najavljenih projekata kao što je obilaznica oko Užica ili izgradnja tunela ispod Kadinjače.

Stranka slobode i pravde Užice

Podelite
Prethodni članakDuh nasleđa
Sledeći članak„Gori lila uoči Ilina”