Pocetna Društvo PRVO UŽIČKO PIVO

PRVO UŽIČKO PIVO

1488
0
Podelite

Nemanja Tomić (1991), i njegova supruga Marta (1997) iz Užica, prvi su u Zlatiborskom okrugu pre godinu i po, osnovali preduzeće za proizvodnju zanatskog piva koje se nikada na ovom području nije proizvodilo. Kada su konačno dobili dozvolu, prvi litri piva iz mini
pivare potekli su prošlog meseca uz poštovanje svih zakonskih propisa koji se odnose na ovu vrstu proizvodnje. Do pre dve godine u Užicu, kako ističu, ovu vrstu piva nije bilo moguće ni probati. Njihovo malo preduzeće „Štit“, u čijem imenu je sadržano opredeljenje osnivača – zaštita dobrog ukusa, smešteno je u bajinobaštanskom selu Zaglavak, podno Kadinjače.

Prezadovoljni smo utiscima naših konzumenata. Trenutni cilj nam je lokalno tržište, kada zadovoljimo lokalno tržište, razmišljaćemo o eventualnom širenju van našeg kraja. Moram da napomenem da se radi o posebnom pivu, koje karakteriše izrazita punoća ukusa i manja gaziranost. Samim tim, naši kupci su ljudi koji vole da uživaju u ukusu i kvalitetu. – kazali su za nedeljnik ,,Vesti”.

Opširnije čitajte u ovom broju nedeljnika ,,Vesti”.