Pocetna Društvo PARLIĆ: ZAHTEVAMO SANITARNI NADZOR ZBOG NEDOSTATKA SAPUNA PO ŠKOLAMA

PARLIĆ: ZAHTEVAMO SANITARNI NADZOR ZBOG NEDOSTATKA SAPUNA PO ŠKOLAMA

801
0
Podelite

Narodni poslanik iz redova Narodne stranke, Ivana Parlić zatražila je hitan sanitarni i prosvetni inspekcijski nadzor nad školama zbog izostanka sapuna za pranje ruku u školskim toaletima.
Ona je na konferenciji za štampu rekla da je ovakav zahtev uputila na osnovu prijava roditelja i da je to ,,nenormalan standard” da u školama nedostaje sredstvo za pranje ruku u 21. veku. Parlić, koja je jedini narodni poslanik iz Užica, pozvala je odbornike Gradske skupštine Užica da ne razmatraju Predlog odluke o ozakonjenju postojećih objekata u zoni 2 i zoni 3, akumulacije Vrutci.
U zahtevu da se ova odluka ,,skine” sa dnevnog reda sednice 28. septembra ona ističe da je neusaglašena i u suprotnosti sa Prostornim planom područja posebne namene za akumulaciju Vrutci.

-Odlukom o ozakonjenju gradska vlast prebacuje odgovornost na građane želeći da izbegne svoju obavezu, a to je gradnja kanalizacije u Biosci u zoni dva i da to prebaci na građane – kaže Parlić na pres konferenciji uz upozorenje da se ovako ne štiti izvorište iz koga Užičani piju vodu. Novinarima je podeljeno i ispitivanje Instituta ,,Batut” o (ne) ispravnosti vode iz gradskog vodovoda u kome se navodi da je od 17 gradova i opština Užice na šestom mestu po procentu neispravnosti u 2021. godini.
Poslanička kancelarija otvorena je svakog drugog petka od 18 do 20 časova u prostorijama Narodne stranke u tržnom centru ,,Pariz”.