Pocetna Užice Komisija: Nije bilo propusta u lečenju trudnice

Komisija: Nije bilo propusta u lečenju trudnice

594
0
Podelite

Komisija za unutrašnjo-stručni nadzor Zdravstvenog centra Užice utvrdila je da nije bilo propusta u dijagnostici i terapiji dvadesetpetogodišnje trudnice koja je u šestom mesecu trudnoće preminula u užičkoj bolnici.

U bolnici su jutros boravili i inspektori Ministarstva zdravlja, a očekuju se i rezultati obdukcije koju je naložila bolnica.

Direktor Opšte bolnice Užice dr Dragan Damjanović, rekao je da se u izveštaju komisije navodi da su „svi dijagnostički i terapijski postupci sprovedeni  u interesu pacijentkinje, a u skladu sa medicinskim postulatima“. Damjanović je rekao da se čekaju rezultati obdukcije, kao i da nije bilo organizacijskih propusta, prilikom lečenja pacijentkinje.

Prema nezvaničnim informacijama iz Višeg javnog tužilaštva u Užicu, porodica preminule trudnice za sada nije podnela prijavu protiv užičke bolnice i zdravstvenog osoblja koje je učestvovalo u njenom zbrinjavanju i lečenju.

Dvadesetpetogodišnja trudnica preminula je u petak 3. marta u užičkoj bolnici.

Zaštitnik građana od Opšte bolnice u Užicu traži da ga najkasnije u roku od 15 dana obavesti o svim činjenicama i okolnostima o smrti trudnice, a naročito da dostavi podatke o unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada koja je najavljena da će biti sprovedena.