Pocetna Društvo Nojeva barka razgovori u Užicu

Nojeva barka razgovori u Užicu

340
0
Podelite

Kako da zaštitimo zemljište, sačuvamo svoje domaće seme i plasiramo poljoprivredne proizvode kod krajnjeg kupca, samo su neka od pitanja na koje će odgovore dati eminentni stručnjaci tokom stručnog skupa koji će u petak 31. marta biti održan u Velikoj sali Gradske kuće.

Nojeva barka razgovori”, nastali u saradnji grada Užica i udruženja Motika.rs okupiće predavače iz cele zemlje, a oni će govoriti, ne o teoriji, već o praksi. Govoriće o iskustvima sa terena i svemu što može da bude korisno poljoprivrednicima, privrednicima i hobistima. Svi prisutni imaće priliku da čuju i zašto je važno da sačuvaju stare sorte i kako da svoje seoske poroizvode plasiraju na tržišta velikih gradova.

Na ove teme govoriće dr Snežana Jakšić, rukovodilac laboratorije za zemljišta i akroekologiju Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, dr Sanja Mikić naučna saradnica tog Instituta, Andrej Kravčuk, startap savetnik i osnivač “Meat your farmers” biznis aplikacije. Tokom panel diskusije sa prisutnima će razgovarati prof.dr Nikola Bajić predsednik UO Centra za organsku proizvodnju Užice, dr Jordana Ninkov naučna savetnica Instituta u Novom Sadu, Vojislav Marjanović farmer koji snabdeva Beograd mesom i jajima, dr Darko Jevremović direktor Instituta za voćarstvo Čačak i član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu Slobodan Kuzmanović.

Nojeva barka je starozavetna priča o tome kako je Noe spasio sebe, svoju porodicu i životinjsko carstvo od velikog potopa. Mi ne očekujemo potop ali volimo tu metaforu očuvanja. Zato vas pozivamo da se pridružite prvim “Nojeva barka razgovorima” na temu održive poljoprivrede, poručuju organizatori događaja. Ulaz je slobodan za sve poljoprivredne proizvođače i ostale zainteresovane građane iz Užica i okolnih opština.