Pocetna Čajetina Rođendan užičkog Dnevnog boravka

Rođendan užičkog Dnevnog boravka

355
0
Podelite

Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju postoji već 13 godina, a od jula 2019. godine funkcioniše pri Gradskom centru za usluge socijalne zaštite. Sve ove godine boravak postoji i radi sa istim ciljem a to je unapređenje kvaliteta života korisnika, njihovih porodica, kao i senzibilisanje zajednice za razumevanje, prihvatanje, pozitivno vrednovanje i stvaranje jednake šanse za sve stanovnike Grada Užica.

Kroz raznovrsne aktivnosti, grupne i individualne, obrađujući različite aspekte života i funkcionisanja u društvu raznovrsnim radionicama, izletima, posetama različitim institucijama, saradnjom sa mnogobrojnim društvenim činiocima, za korisnike kreiraju im iskustvo ujedno se trudeći da povećaju njihovu vidljivost i participaciju u zajednici, navedeno je iz Centra.

Za rođendan u boravku je organizovano niz takmičarskih igara koje zahtevaju različite sposobnosti – motorne, manuelne veštine, intelektualne sposobnosti, zapažanje, spretnost, brzinu… U Igrama bez granica takmičile su se osobe sa teškoćama u razvoju i pokazali svoje sposobnosti i veštine, kao i jedinstvenu energiju i šarm.

U igrama je učestvovalo pet ekipa i pored korisnika Dnevnog boravka bili su i predstavnici srednjoškolskog doma i korisnici koji su na profesionalnom osposobljavanju a smešteni su kod njih, predstavnici udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba “Anđeli”, predstavnici Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju iz Čajetine, a jedna ekipu činila su deca pri Gradskom centru koja koriste uslugu lični pratilac deteta.

Cilj je da takmičari uživaju u druženju i aktivnostima koje će im biti zanimljive, da pokažu malo takmičarskog duha, a više timskog rada i sposobnosti za bodrenje svojih saigrača. Ali i da steknu još jednu lepu uspomenu na dan praktično posvećen svima njima, navedeno je iz Gradskog centra za usluge socijalne zaštite.