Pocetna Društvo Šteta na infrastrukturi više desetina miliona dinara (FOTO)

Šteta na infrastrukturi više desetina miliona dinara (FOTO)

422
0
Podelite

Stanje u Lučničkoj dolini, u Karanu, Ribaševini, Lunovom Selu, Gostinici i Trnavi gde je juče proglašena vanredna situacija, zbog poplave i dalje je teška, ali se stabilizuje.

Prema rečima zamenika načelnika Gradskog štaba za vanredne situacije Zorana Militarova šteta koju je napravila nabujala Lužnica na infratrukturi, putevima  i mostovima meri se sa više desetina miliona dinara. Juče je bio u prekidu saobraćaj od Karana prema Trnavi, ali je vrlo brzo uspostavljen, dok se danas radi na drugim saobraćajnicama koje su pretrpele velika oštećenja.

– Radi se na osposobljvanju lokalnih puteva, rešeno je pitanje mostova koji su bili oštećeni. Pokušavamo da uspostavimo saobraćaj i narednih dana nastavljamo sa sanacijom oštećenja do kojih je došlo – navodi zamenik načelnika Zoran Militarov i dodaje da je i danas na terenu sva raspoloživa mehanizacija, pre svega Niskogradnje, Puteva Užice, i drugih privatnih preduzeća sa svojim mašinama.

Pomahnitala Lužnica juče je nosila sve pred sobom. Ne samo da se izlila iz korita nego je kao velika bujica tekla po njivama, usevima i preko mostova ostavljajući za sobom pustoš. Prvi su u pomoć stanovništvu pritekli užički vatrogaci-spasioci koji su preventivno preduzeli evakuaciju pojedinih kuća. Za štetu na usevima biće formirane i posebne komisije.

Za nepun sat juče je u selima Lužničke doline palo preko 50 litara kiše po metru, ukupno preko 70 litara navodi Militarov što je prouzrokovalo da reka Lužnica nabuja za veoma kratko vreme.