Pocetna Ekonomija Poseta Ričarda Grenela Valjaonici bakra Sevojno

Poseta Ričarda Grenela Valjaonici bakra Sevojno

965
0
Podelite

Valjaonica bakra Sevojno imala je čast u subotu, 27. maja da ugosti Ričarda Grenela, poznatog američkog diplomatu i bivšeg specijalnog izaslanika Predsednika Trampa za Zapadni Balkan, kao i A.J. Albanoa, direktora američkog investicionog fonda Exosfunds.

Tokom svoje posete, gosti su imali priliku da se iz prve ruke uvere u izuzetna dostignuća i napredak Valjaonice bakra Sevojno u oblasti proizvodnje bakra. Prilikom obilaska pogona, Ambasador Grenel je izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog rada fabrike. On je istakao ulogu Valjaonice bakra Sevojno u razvoju Srpske ekonomije i otvaranju novih radnih mesta u regionu.

Na sastanku sa rukovodstvom, razgovaralo se o značaju negovanja snažnog međunarodnog partnerstva i promovisanja trgovinske saradnje Srbije i Sjedinjenih američkih država. Ambasador Grenell je pohvalio Valjaonicu bakra Sevojno za posvećenost u održavanju čvrstih poslovnih odnosa sa partnerima širom sveta, što je ključan uslov za stvaranje ekonomskog prosperiteta. Istakao je da Valjaonica dosledno demonstrira i snažnu posvećenost lokalnoj zajednici kroz različite obrazovne, ekološke i zdravstvene programe i pokazuje zavidan nivo društvene odgovornosti.

U srdačnom razgovoru sa svojim dugogodišnjem prijateljem Deskom Nikitovićem, vlasnikom i Predsednikom Nadzornog odbora Valjaonice, Ambasador Grenell je istakao da je u planu nekoliko zajedničkih projekata sa američkim investicionim fondom Exosfunds i da će prvi projekat biti izgradnja Solarne elektrane na prostoru fabrike. Fabriku je dva dana ranije posetio i Ben Williams, koji je tom prilikom obišao budući projekat solarne elektrane.

U svetlu posete, rukovodstvo Valjaonice je izrazilo zahvalnost Ambasadoru Grenelu, što je izdvojio vreme da poseti njihovoj kompaniju, kao i za nesebično zalaganje i doprinos u rešavanju odnosa Srbije i Kosova. Rukovodstvo je takođe naglasilo da će se nastaviti težnja ka stalnom unapređenju, inovacijama i posvećenosti fabrici i nameri da Valjaonica nastavi da igra ključnu ulogu u globalnoj industriji bakra.