Pocetna Čajetina Vučić u Priboju: Gondola od Zlatibora do Pribojske banje

Vučić u Priboju: Gondola od Zlatibora do Pribojske banje

606
0
Podelite

Danas je odobrena investicija oko od 30 miliona evra, za gondolu od Tornika i Zlatibora do Pribojske banje dužine 14,7 kilometara, rekao je predsednik Aleksandar Vučić prilikom obilaska Priboja.

“Mnogo toga ćemo ovde da radimo i gradimo. Videli ste ovih 27 kilometara što smo radili. Ostalo je još 2,4 kilometra da završimo preko Kokinog broda do Pribojske banje. Velika investicija države”, rekao je Vučić.

On je izjavio da je izgradnja hidroelektrane Bistrica projekat koji koštati milijardu i 200 miliona od velikog značaja ne samo za južnozlatiborski okrug, već i za celu Republiku.

“Mislili smo da će to koštati 700 miliona evra, ali koštaće milijardu i 200 miliona. Ministarka energetike ide u Japan da razgovara sa ‘Džajkom’ oko finansiranja projekta, to će biti od velike važnosti za ceo južnozlatiborski kraj, za balansiranje energije, potrebni su nam ti izvori obnovljive energije”, rekao je Vučić.

Istakao je da je ”toliko već novca izdvojeno” za kraj južno od Zlatibora, i da će to ”izgledati sasvim drugačije”.

Predsednik Aleksandar Vučić je saopštio da je njegova poruka Bošnjacima da Srbi sa njima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno, a ne pored njih, kao i prevazilaženje loših stvari iz prošlosti.