Pocetna Sport Sportski duh ih ne napušta

Sportski duh ih ne napušta

603
0
Podelite

Zavod za javno zdravlje Užice je ove godine bio organizator i domaćin Sportskih susreta Instituta i Zavoda za javno zdravlje Srbije, 23. po redu, u periodu od 30. avgusta do 3. septembra ove godine u Trebinju.

Specifično je da su ove godine Sportski susreti ili igre održane u Trebinju, što su ujedno i prve igre organizovane van granica Republike Srbije, uz podršku većine Zavoda i Instituta. Velika odgovornost i čast je bila da se održi ovakav događaj posle pauze od nekoliko godina zbog epidemije COVID – 19 virusa.

Sportski susreti se odlikuju gustim rasporedom utakmica i nadmetanja u velikom broju sportova: fudbala, košarke, odbojke, tenisa, atletike, pikada kao i atraktivnih tipa igara bez granica u akvaparku, a i konopac se nadvlačio.

I pored poteškoća koje su pratile organizatora, kao što je nestanak struje zbog nevremena svi mečevi su odigrani, pehari podeljeni i na zadovoljstvo mnogih. Igre se odlikuju razmenom pozitivne energije, duhovitošću i razmenom anegdota „penzionisanih ” kolega iz raznih sportova što nije ni ove godine izosatalo.

Mnoge utakmice su bile napete kao da su profesionalne, što potvrđuje da mnogima ne manjka sportski duh i želja za takmičenjem i nadmetanjem.

Svake godine se bira novi domaćin za naredne, pa se tako i ovaj put novi Zavod odlučio da se oproba da bude sledeće godine domaćin. U pitanju je Zavod za javno zdravlje Novi Pazar koji će biti domaćin susreta doktora i svih zaposlenih u zavodima koji brinu o našem zdravlju i koji su tokom dve korona godine dali nesebičan doprinos u borbi protiv virusa. Borbeni duh i fer plej samo su preneli na sportske terene u Trebinju.

Sportske susrete pomogli su “Zlatiborac” kao generalni sponzor, “Irkom”, ATM, KEPO,
“Termorad”, hotel “Mona”, hotel “Siesta”, hladnjača “Stanić”, “Kraljeva voda” i ostali sponzori.