Pocetna Društvo Beogradska filharmonija 8. septembra

Beogradska filharmonija 8. septembra

612
0
Podelite

Vrhunac kulturnog leta u Požegi je koncert Beogradske filharmonije u petak 8. septembra ove godine. Na jednom od najlepših trgova u Srbiji koji krase spomenik Knezu Milošu i spomen-česma sa grbom Kraljevine Srbije nastupiće eminenti umetnici iz Beograda pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića. Organizatori upućuju poziv svima koji su zainteresovani da dođu na Trg slobode i uživaju u jedinstvenom muzičkom događaju koji počinje u osam uveče.

Opština Požega posle dve korona godina nada se većoj poseti i oporavku turizma. Radoica Burlić, član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu i turizam očekuje da će ova opština u narednim godinama beležiti rast broja gostiju s obzirom na značaj pojedinih lokaliteta na turističkoj mapi Srbije.

– Poslednjih godina opština Požega u pogledu turizma ostvaruje zapažene rezultate. Počeli smo obnovom komleksa posvećenog Knjazu Milošu u Gornjoj Dobrinji, sa starim Železničkim muzejom i sa brojnim manifestacijama koje opština Požega organizuje proteklih godina. One su naročito po selima prerasle neke svoje kapacitete i postale poznate i van teritorije opštine Požega, tako da na tim manifestacijama narodnog stvaralaštva i hrane koja je tradicionalna za naš kraj imamo goste iz drugih republika i drugih mesta u Srbiji – kaže Burlić. Proteklih godina požeški turizam beležio je rast broja gostiju iz Republike Srpske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije tako da na manifestacijama u ovoj opštini Požežani očekuju sve veći broj posetilaca. Uspostavili su bliske veze sa turističkim poslenicima Republike Srpsk tako da požeške ekipe učestvuju na takimičenjima u pripremanju tradicionalnih jela, kupusa, gulaša, spremanje jagnjećeg ili prasećeg pečenja na starinski način u Bosni.

– Trudićemo se da narednih godina omasovimo manifestacije po selima i osmislimo nove pored događaja koji se odvijaju leti u našem gradu na Trgu slobode i ovo je prilika da pozovemo sve u regionu da dođu na koncert Beogradske filharmonije, biće to jedinstven događaj – poziva Burlić.

– Naši turistički aduti su Gornja Dobrinja, Prilipac, Stari železnički muzej, manifestacije po našim selima, ali brojni programi sa sadržajem za decu do muzičkih programa i koncerata na požeškom Trgu – reči su požeškog opštinskog većnika.