Pocetna Politika Treći Kongres Srpske stranke Zavetnici

Treći Kongres Srpske stranke Zavetnici

729
0
Podelite

U prisustvu oko dve hiljade delegata i gostiju u MTS dvorani u Beogradu održan je Treći Kongres Srpske stranke Zavetnici na kome je Milica Đurđević Stamenkovski ponovo izabrana za predsednicu ove stranke, kaže se u saopštenju ove stranke.

Okupljenima su se, pored članova rukovodstva stranke, obratili i predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, zamenik predsednika POKS Dušan Radosavljević, potpredsednik NDSS, Predrag Marsenić, a skupu su prisustvovali i ugledni srpski intelektualaci i profesori Miloš Ković, Časlav Koprivica, Ratko Ristić i Slobodan Samardžić.

Predsednica Zavetnika pozvala je na nacionalno okupljanje, navodeći da je reč o državotvornom bloku u kome ima mesta za sve one koji brinu o suverenitetu države i identitetu naroda.

“Srbiji nije potreban DOS 2, već nacionalno okupljanje. Samo državotvorne snage mogu da dovedu do preko potrebnih promena, i zato vas pozivam da odavde podignemo barjak nacionalnog okupljanja”, kazala je Đurđević.

Ona je istakla da je zadatak državotvornih snaga da ponude drugačiju politiku od aktuelne vlasti, naročito kada je u pitanju Kosovo i Metohija i odnos prema domaćoj privredi i selu.

Đurđević Stamenkovski je naglasila da nacionalno okupljanje nije sabiranje oko lidera i pojedinaca, već oko ideje i programa.

Posebna čast i poštovanje, ukazana je Gradskom odboru iz Užica, jer je Kongresom Srpske stranke Zavetnici, predsedavao Vladan Virijević, predsednik odborničkog kluba SSZ u našem gradu i član izvršnog odbora stranke.

Na Kongresu Srpske stranke Zavetnici izglasani su i članovi Glavnog odbora, Predsedništva, Generalni sekretar, a za predsednika Političkog saveta izbran je profesor doktor Dušan Proroković.