Pocetna Politika SNS Užice: Šta ste nam to ostavili na održavanje i čuvanje?

SNS Užice: Šta ste nam to ostavili na održavanje i čuvanje?

379
0
Podelite

Gradski odbor Srpske napredne stranke Užice izdao je saopšteneje medijima, kao odgovoe na saopštenje SSP Užice:

Ni do sada nismo negirali i krili informacije o nedostatku parking prostora u gradu Užicu, tako da nemamo šta da priznajemo. Sve informacije o problemima u gradu delimo sa građanima i opet u saradnji sa njima ih i rešavamo, ali ne onako kako to vi činite, bez jasnog predloga, praznim, pustim obećanjima.

Možda niste primetili ili se bavili ozbiljnim ispitivanjem toka saobraćaja, ali prema zvaničnim podacima u saobraćajnim tokovima u gradu je između 28 i 30 hiljada vozila i to u periodu dana kada naši sugrađani dolaze na svoja radna mesta.

Verovatno niste zapazili i da je broj automobila značajno veći u odnosu na vreme kada ste vi gazdovali parking prostorima i Javnom garažom. Opet, prema zvaničnim podacima u Užicu je svake godine od 1 700 do 1 800 novoregistrovanih automobila.

To govori u prilog činjenici da je standard naših sugrađana u poslednjih deset godina, o kojima govorite, porastao do granice, da ne moraju da brinu o goloj egzistenciji, kako je to bilo za vreme vaše vladavine (da vaše vladavine samo pod okriljem drugih stranaka), već od svojih zarada mogu pristojno da žive i kupuju automobile.

Imajući u vidu takvu situaciju mi problem nedostatka parking prostora rešavamo, prošle godine obezbedili smo 97 novih parking mesta na Međaju, uredili smo prostor parkinga „Stara pošta“ i u svakoj ulici, koju smo rekonstruisali obezbedili po nekoliko parking mesta. Nadamo se da ćemo dobiti privatnog partnera za izgradnju parking garaže na Međaju, čime će Užičani dobiti dodatnih oko 200 mesta za parkiranje.

A šta je zapravo ono što ste vi uradili?

Šta ste nam to ostavili na održavanje i čuvanje?

Zapuštene škole i vrtiće, objekte ustanova kulture, pokradene, prazne i urušene fabrike, kilometre neasfaltiranih seoskih puteva, dotrajale toplovodne i vodovodne mreže, desetine kotlarnica na ugalj i mazut, kanjon Đetinje kojim nismo mogli ni proći ni pešice, tvrđavu Stari grad koja se od šiblja i trnja nije ni videla, klizište u Koštici, magistralni cevovod u Sevojnu sa kojim su građani više bili bez vode nego sa njom…..

Dugačak je gospodo iz SSP-a spisak svega što ste nam ostavili u nasleđe i što smo na radost svih Užičana uspeli da uredimo, popravimo, obnovimo i izgradimo i to bez ijednog kreditnog zaduženja budžeta.

Vreme zaista ističe, ali ne nama, jer u poverenje građana Užica ne sumnjamo. Nervoza se povećava, ali u vašim redovima, a pisanje saopštenja izgleda je jedini način da se čuje da postojite, kaže se saopštenju SNS Užice.