Pocetna Politika Počela prijava za kontrolore izbora

Počela prijava za kontrolore izbora

614
0
Podelite

Stranke opozicije koje učestvuju u organizaciji protesta “Užice protiv nasilja” pozvale su građane da se prijave za kontrolore na decembarskim izborima.

Poziv je na 24 protestu uputio Vladan Sinđić iz Zeleno-levog fronta koji je poručio da je jedini način da ova vlast ispuni zahteve građana tako što će na izborima biti pobeđena, a da je prva šansa za to 17. decembar.

On je rekao da je za to potrebno nekoliko koraka, prvi izlazak na birališta, a drugi da što veći broj građana iz ubeđenja glasa protiv ove vlasti što nije teško ako se istinito prikaže stanje u ekonomiji, cena hrane, stanje u društvu, nasilje.

– Ono što je bilo veoma važno 1996. i 2000, godine jeste sačuvati izbornu volju građana, odnosno potrebno je da što više građana u decembru kontroliše izbore – rekao je Sinđić koji očekuje da neće izostati spremnost građana da se priključe borbi za zaštitu i očuvanje rezultata na predstojećim izborima.

Sinđić je ponovio da je potrebno da se svi koji učestvuju na protestima pogledaju u oči i kažu da zahteve protesta počevši od smene ministra Gašića, rukovodstva RTS-a, REM-a, ukidanja rijalitija i tabloida do preuzimanja odgornosti za bilo šta što se tragično desilo u zemlji ova vlast neće ispuniti.

Tokom večerašnjeg skupa građani su mogli da se prijave, ostave svoje podatke kako bi dobili pozive iz organizacija za obuku bilo za kontrolore u ime političkih stranaka učesnica izbornog procesa ili posmatrača. Ovom prilikom upućen je i poziv za prijavu za posmatrače neke od misija koje će pratiti izbore poput CRTE i CESID-a.