Pocetna Društvo Sedam decenija cvećare “Bioktoša”

Sedam decenija cvećare “Bioktoša”

403
0
Podelite

Cvećara “Bioktoša” na uglu ulice Kralja Petra Prvog i Marije Mage Magazinović postoji 70 godina na radost svojih vernih kupaca, a neki od njih verni su joj pola veka.

Asortiman raznovrstan i za svakoga po nešto za poklon raznim povodima. Trenutno je najaktuelnije saksijsko cveće, posebno hrizanteme popularne “jesenke” koje su pogone za ukrašavanje terasa i  dvorišta kao višegodišnja biljka, ai često se iznose na groblja posebno zadušnim danima.

Saksijsko sobno cveće takođe pleni pažnju kupaca, kao i cvetnice i zelene biljke. Kod rezanog cveća koje se uvek poklanja u znak pažnje i u svečanim prilikama prednjače ruže, gerberi, hrizanteme, ali tu su i u saksijski anturijum, afričke ljubičice i drugo.

Jesen je vreme svadbi i svadbenih veselja i bidermajere, kao i ukrašavanje svečanih sala  za što prijatniju atmosferu kako dolikuje ovom važnom događaju u životu naših sugrađana.

Nažalost deo naših života su i tužni događaji kada se opraštamo od dragih ljudi. Obično se tada naručuju suze čije se cene kreću zavisno od veličine i vrste cveća od 1500 dinara pa naviše.

Mlađi kupci vole i neke vrste koje nisu svojstvene za naše podneblje i preferiraju egzotiku i sukulente koji su traženi, a cena im je od 300 do 1000 dinara.

Kaktusi su na prvom mestu, a za ljubitelje mini drveća koje je deo japanske kulture u “Bioktoševoj” cvećari na uglu može se nabaviti i bonsai uz preporuke kako ga negovati i orezivati.

Ova biljka može da ukrasi kako stambeni tako i poslovni prostor kao i drugo saksijsko cveće. Naravno mnogo zavisi od svetlosti u objektima, a svako cveće traži svoje uslove nege i zato pažljivo salušati reč i savete kvalifikovanih prodavaca u ovoj cvećari.

Odlazak u penziju, zaposlenje, otvaranje lokala, rođendani, sve su to dani koje je nemoguće zamisliti bez cveta ili cvetnog aranžmana za koji dekoracija u ovoj cvećari ne nedostaje.

Cveće u “Bioktoševoj” cvećari se može naručiti na  telefon 521-571, svim radnim danima. Radno vreme je od 7 do 20 časova, a subotom i nedeljom od 7 do 14,30 časova.