Pocetna Politika Potpredsednik DS-a Branimir Jovančićević govori na skupu u četvrtak

Potpredsednik DS-a Branimir Jovančićević govori na skupu u četvrtak

246
0
Podelite

Dvadeset peti skup “Užice protiv nasilja“, održaće se u četvrtak, 26. oktobra u 19 časova na platou ispred Gradske kuće.

U saopštenju organizacionog odbora se kaže: Vlast naše zahteve i apele za zaustavljanje nasilja u društvu, nije prihvatila i odbija bilo kakvu promenu atmosfere koja nasilje generiše. Svedočimo događijima koji naše društvo guraju u anarhiju i bezvlašće, a nasilje i obračuni kriminalnih bandi su stigli i na naše ulice u Užicu i pred školska dvorišta ugrožavajući živote i bezbednost građana, dok je broj kriivčnih dela u Užicu za tri procenta veći u odnosu na isti period 2022. godine.Na ulicama smo u mirnom protestu od maja i masakra dece u Ribnikaru, u borbi protiv nasilja za koje je isključivo kriva trenutna vlast koja sprovodi pogubnu politiku povratka devedesetih na velika vrata, tako da za nasilje ne mogu da krive nikog drugog, posebno ne opoziciju, niti da prebijaju iz besa nedužne srednjoškolce, koje su u poteri zamenili za kriminalce. Za to vreme cveta sprega vlasti s kriminalom, a afere se nižu: Belivuk, ubistvo na naplatnoj rampi, Radojičić, Veselinović, ubistvo Olivera Ivanovića, Jovanjica, pretnje inspektorima Mitiću i Milenkoviću, sankcije Vulinu, Sale Mutavi, Dijana Hrkalović, izazivanje udesa Nikole Petrovića pod dejstvom opijata…

Jedini način da od našeg društva napravimo civilizovano mesto za dostojan život svih naših građana u slobodi, bez straha i u sigurnosti je pobeda na predstojećim izborima 17. decembra. Ponovo pozivamo građane da se aktivno uključe u izborni proces i da se prijave za kontorlore jer predstojeći izbori odlučuju o pravci u kom ćemo ići i od kog zavisi opstanak Srbije kao države.

Na skupu će govoriti Narodni poslanik i Potpredsednik Demokratske Stanke Branimir Jovančićević, najavili su iz Organizacionog odbora protesta “Užice protiv nasilja”.