Pocetna Izbori 2023 NLS-Sloga: U Priboju više birača nego stanovnika, opozicija je pobedila u Beogradu

NLS-Sloga: U Priboju više birača nego stanovnika, opozicija je pobedila u Beogradu

649
0
Podelite

Predsednik stranke Novo lice Srbije (NLS) i narodni poslanik Miloš Parandilović smatra da je SNS našao način i prekrojio izbornu volju građana i da je ova stranka u Beogradu izgubila izbore, te da je u Priboju bilo više birača nego što grad ima stanovnika.

On je rekao da je bez obzira na sve opstrukcije i neregularnosti izbora od strane režima ova NLS je napravila dobre rezultate, posebno u Priboju gde je sa sindikatom “Sloga” osvojila 22 odsto glasova ili 9 mandata od ukupno 41 u pribojskom parlamentu.

On je rekao da je na decembarskim izborima bila daleko veća represija, nego ikad i da je na parlamentarnim izborima bilo daleko više fiktivnih birača nego ranije uz reči da je siguran da u Srbiji ne živi više od 5,5 miliona stanovnika, a na spisku birača ih je preko 6,5 miliona, tako da se sa million glasova uveliko trguje.

– Spisak neregularnosti je ogroman, koalicija “Srbija protiv nasilja” u kojoj učestvujemo već nekoliko dana protestuje i naš je zahtev da se ponove svi izbori, posebno republički i beogradski – naveo je on uz podatak da je u Beogradu prekrojena volja građana dovoženjem preko 40 hiljada ljudi koji su bez prebilavišta u ovom gradu i koji su odlučili “sudbinu” ovih izbora. Po njemu to je uticalo na se neke stranke nadju ispod cenzusa, a dokj drugima skočio broj poslaničkih mandata.

Predsednik sindikata “Sloga” Glišo Vidović je rekao da su zbog izbornih nepravilnosti u Priboju podneli tri prigovora o izbornim nerrgularnosti, ali da je sva tri Opštinska komisija odbila.

Vidović kaže da je na popisu stanovništva Priboj imao 23.514 građana prošle godine, a ove godine na biračkom spisku 26.576 glasača, jer su glasali mnogi iz Bosne zahvaljujući dvojnom državljanstvu, a bošnjačke stranke na ovim izborima dobile su manje glasova.

Na izborima u Priboju SNS sa SPS-om je osvojio 56 odsto birača i imaju 23 odbornička mesta i većinu u opštinskom parlamentu. Novo lice Srbije-Sloga 22 odsto, SDP 9,76 Zukorlićeva SSP 4,88 BOS, 2,44 SDA,244 i Koalicija NADA 2,44 odsto, predočeni su podaci na konfrenciji užičke “Sloge”.

obre rezultate kako je Parandilović rekao NLS u koalicijama je ostvario na Ubu, Malom Crniću, Prijepolju i u još osam opština gde su obezbedili parlamentarni status.