Pocetna Društvo Raspored bogosluženja u Crkvi Svetog Georgija

Raspored bogosluženja u Crkvi Svetog Georgija

1726
0
Podelite

U susret predstojećem Božiću i sutrašnjem Badnjem danu na dverima užičke crkve može se pročitati raspored bogosluženja koji Crkvena opština Užice završava tradicionalnim pozdravom vernicima „Mir božji – Hristos se rodi“ .

U subotu 6. januara na Badnji dan sveta liturgija počinje u 7,30, večeranja služba u 16 časova, a tradicionalno nalaganje badnjaka ispred hrama Svetog Georgija je u 17 časova.

U susret Božiću u ponoć između subote i nedelje 7. januara je ponoćna liturgija Svetog Vasilija Velikog, a sveta liturgija je u 8 sati.

Običaj kome se najviše raduju deca, lomljenje Božićne česnice je ispred hrama u nedelju u 9,30 časaova, a užički pekari će se i ovom prilikom potruditi da radosti Božića najviše osete najmlađi Užičani.

Drugog dana Božića, ponedeljak 8. januara koji je i Sabor Presvete Bogorodice sveta liturgija Svetog Jovana Zlatoustog biće služena sa početkom u 8 časova, a večernja služba je u 18 sati.

Trećeg dana Božića, u utorak 9. januara koji je i praznik Svetog Arhiđakona Stefana koji mnogi slave kao krsnu slavu Stevandan sveta liturgija je u 8 časova.