Pocetna Društvo Užičkom zdravstvu potrebni lekari, nova magnetna rezonanca se montira

Užičkom zdravstvu potrebni lekari, nova magnetna rezonanca se montira

1280
0
Podelite

Dr Dejan Rakić, novi direktor Opšte bolnice Užice rekao je za „Vesti“ da ima puno problema, ali da su najveći nedostatak lekara, liste čekanja, program ishrane… A drugi izazovi se mogu rešavati dobrom organizacijom.

Nova magnetna rezonanca je već stigla u užičku bolnicu i u procesu je montiranja, tako da se očekuje da u martu počne da radi u punom kapacitetu.

Dr Rakić sagledavajući postojeće stanje navodi da „na prvom mestu je nedostatak lekara u užičkoj bolnici. To nije lako rešiti i cilj nam je da „privučemo“ lekare, a onda da im obezbedimo dalju edukaciju“. Dodajmo, da pored bolnice i užičkom Domu zdravlja je potrebno osam lekara.

Užice je prepoznato i kao grad sa dugom listom čekanja, pa je neophodno problem rešiti i kroz dodelu specijalizacija radiologije.

– Treba imati u vidu da su na listi čekanja i pacijenti koji su ostali od vremena korone, ali imate i nove pacijente. Tako da tempo lečenja mora da se uskladi i za jedne i druge pacijente. Promenjen je sistem zakazivanja magneta, tako da se ne propuštaju termini ako pacijent ne dođe, već da se pozivaju. Isto to važi i skener.

Konkurs za dodelu specijalizacija za radiologiju je završen i uskoro očekujemo dvojicu novih kolega, a za više od dve godine i povratak lekara sa specijalizacije-rekao je naš sagovornik.

On dodaje da je plan da bude bolje, a možemo prvo da počnemo od malih stvari, na primer ishrane pacijenata, higijene u bolnici, rada tehničke službe…

Dr Rakić je specijalista neurologije i odgovarajući na pitanje da li je povećan broj moždanih udara, odgovorio je da jedan broj je sigurno posledica kovida. Naveo je i da su tokom kovida moždani udar imali i ljudi koji su pre bili potpuno zdravi.