Pocetna Društvo Značajno veća sredstva za putnu infrastrukturu

Značajno veća sredstva za putnu infrastrukturu

208
0
Podelite

Za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje putne infrastrukture u ovoj godini opredeljena su značajna i u odnosu na prethodnu godinu, uvećana sredstva. Samo za mesne zajednice gde se radovi finansiraju udruženim sredstvima grada i meštana opredeljeno je 150 miliona dinara. Takođe, nastavljaju se i radovi na rekonstrukciji velikih putnih pravaca i gradskih saobraćajnica.

Pored kompletne rekonstrukcije nekoliko ulica u MZ Turica, gde je izgrađena fekalna kanalizacija, tokom prethodne godine rekonstruisani su i delovi Nemanjine i Ulice Marije Mage Magazinović. Asfaltirano je više od 50 kilometara puteva u užičkim selima i prigradskim mesnim zajednicama i u skladu sa zahtevima meštana krenulo se u rekonstrukciju i izgradnju velikih putnih pravaca poput Vlajkovog i Banovskog puta. Radovi su u potpunosti završeni i na putu Radojičića kula-Staparska banja.

Proteklu godinu obeležile su i vremenske nepogode, koje su izazvale oštećenja putne infrastrukture velikog obima, pa je značajan deo radova obavljen sa ciljem sanacije, naročito u selima Lužničke doline, gde će se raditi i ove godine.

U ovoj godini radiće se u skladu sa opredeljenim budžetskim sredstvima a na osnovu potreba koje su iskazali građani. Upravo oni daće predloge za asfaltiranje puteva udruženim sredstvima gde je izdvojeno 150 miliona dinara.

U planu je nastavak radova u Turici gde će sa početkom nove građevinske sezone nakon radova na fekalnoj kanalizaciji, biti kompletno rekonstruisana Ulica Milana Vergovića. Sredstva su opredeljena i za nastavak radova na rekonstrukciji Vlajkovog puta. Sa deset miliona dinara biće finansiran nastavak izgradnje Banovskog puta, a sa 15 miliona dinara asfaltiranje puta u Staparskoj banji. Radovi su planirani i na putnom pravcu Dobro polje- Ljuto polje, kao i na obilaznici oko brane Vrutci.

Zahvaljujući nacionalnom projektu “LID” u ovoj godini biće urađena i kompletna rekonstrukcija nekoliko najfrekventnijih gradskih saobraćajnica, a u narednim danima biće poznato u kojim ulicama će se raditi u okviru ovog projekta, koji će se realizovati u narednih par godina i za koji je grad Užice dobio bespovratna sredstva u iznosu od 1,7 miliona evra.