Pocetna Ekonomija Plastenici za razvoj biljne proizvodnje

Plastenici za razvoj biljne proizvodnje

367
0
Podelite

U saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac Grad Užice je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj plasteničke proizvodnje. Vrednost plastenika koji pokrivaju površinu od 144 i 150 kvadratnih metara je šest miliona dinara bespovratnih sredstava za 23 poljoprivrednika. Konkurs je otvoren do 11. aprila ove godine.

Konkursom je planirana podrška najmanje 23 poljoprivrednika koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u cilju ekonomskog osnaživanja porodice i ekonomskog jačanja gazdinstva. Ukupna raspoloživa sredstva su šest miliona dinara.

U konkursu se navodi da pomoć nije u novcu već u robi i da podsticaj podrazumeva nabavku plastenika za biljnu proizvodnju. Dobitnici donacije imaju obavezu da učestvuju sopstvenim sredstvima u visini najviše 20 odsto vrednosti doniranog plastenika u zavisnosti od broja prijavljenih.

Potencijalni dobitnici koji prijave mogu pronaći na sajtu Grada Užica podnose obaveznu dokumentaciju, a među kriterijumima za bodovanje između ostalog navedeno je i pitanje da li nosilac gazinstva žena, broj izdržavanih članova domaćinstva i drugo. Površina plastenika su 150 i 144 kvadratna metra.