Pocetna Sport Prijem za Lidiju Trmčić u Gradskoj kući

Prijem za Lidiju Trmčić u Gradskoj kući

250
0
Podelite

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević priredila je prijem za Lidiju Trmčić, koja je na Balkanskom prvenstvu u karateu osvojila bronzanu medalju.

“Ovakvi mladi i uspešni ljudi koji treniraju, ali i žive i studiraju u našem gradu, naš su veliki ponos i najbolji primer generacijama koje dolaze”, rekla je gradonačelnica.

Ona je podsetila da je Užice posle 53 godine domaćin MOSI i naglasila da Organizacioni tim svakodnevno radi na pripremi ovog velikog događaja.

“Sa velikim zadovovoljstvom ugostićemo sportiste iz 50 opština i gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Možemo se pohvaliti i time što ćemo osim ustaljenih sportskih disciplina mi u Užicu imati i nove, a to su vaterpolo, plivanje, basket 3 na tri i sportske discipline u kojima će se takmičiti osobe sa invaliditetom. Grad je spreman po pitanju sportske infrastruktre i smeštajnih kapaciteta.Takođe želimo da igre proteknu bezbedno i sugurno za sve učesnike u čemu imamo ogromnu podršku Zdravstvenog centra, Policijske uprave, volontera Crvenog krsta i Kancelarije za mlade”.

Lidija Trmčić je Balkanskom prvenstvu u karateu osvojila bronzanu medalju. Iako joj je malo falilo do srebra, ona je zadovoljna.

“Uspela sam da u veoma teškoj konkurenciji osvojim treće mesto i ponosna sam na sebe. Ipak, ovo je samo početak jer ono najbolje tek dolazi, slede kvalifikacije za Seniorsko prvenstvo i cilj mi je da budem prvak Srbije a nakon toga dolaze MOSI. Znam da kada se trudiš i nešto želiš granice ne postoje i zato nastavljam sa pripremama do ostavrenja ciljeva”, kaže Lidija.

Trener Živan Ršumović ističe da je Lidija svojim trudom i uporošću pokazala da zaslužuje medalju.

“Idemo ka tome da bude šampion još veći, idemo na Evropu, probila je led kada je reč o seniorskoj konkurenciji i to je ono što je važno. Ponosan sam i zbog nje ali i kluba i grada. posle svega što ej do sada pokazala Lidija, verujemo u velike uspehe u budućnosti”.

Na Balkanskom prvenstvu u karateu u Podgorici Lidija Trmčić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 50 kilograma. Posle pobeda nad takmičarkama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Lidija je u polufinalu poražena od karatistkinje iz Tusrke odlukom sudija posle 0:0, a u borbi za bronzu bila je uspešnija od takmičarke iz Makedonije.