Pocetna Čajetina Gradi se kongresna sala na Zlatiboru

Gradi se kongresna sala na Zlatiboru

258
0
Podelite

Na 46. sednici Skupštine opštine Čajetina donet je veliki broj veoma značajnih odluka među kojima je svakako jedna od najznačajnijih ona o otuđenju tj. kupovini parcele između hotela Zlatibor i hotela Mona na kojoj preduzeće Galens planira izgradnju kongresnog centra sa salom za 1.700 učesnika, najvećom kongresnom salom u Srbiji posle beogradskog Sava centra. Kongresna sala će biti multifunkcionalna tj. osim kongresa i seminara, u njoj će moći da se realizuju i razne druge aktivnosti, kao što su, na primer, sajmovi ili koncerti. Time će značajno biti upotpunjena ponuda ne samo hotela Zlatibor, već i čitavog istoimenog naselja.

Na sednici je usvojen izveštaj o radu Turističke organizacije Zlatibor, javnog preduzeća „Zoohigijena“ i Inovacionog biznis centra, a zakletvu je položio izabrani Zaštitnik građana opštine Čajetina.

Odbornici su doneli i odluke o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora, a radi se o izgradnji više putnih pravaca na teritoriji čitave opštine Čajetina, o nabavci asfaltne mase za KJP Zlatibor i o završetku radova na izgradnji poslovne zgrade JP „Gold gondola Zlatibor“.

U narednom periodu planiran je veliki broj radova na izgradnji putnih pravaca, kao i na njihovoj rekostrukciji, i dobar deo tih radova izvodi čajetinsko komunalno preduzeće.

„Ovih dana se intenzivno radi u Semegnjevu, sledeće nedelje se prelazi u Čajetinu gde će biti rekonstruisano nekoliko ključnih ulica u samom centru. Intenzivno se radi i na izgradnji igrališta na Glavici, a nakon toga i na rekonstrukciji sportskih terena u parku. Radovi se obavljaju i na teritoriji Mesne zajednice Ljubiš, a sledeće nedelje se prelazi u Dobroselicu i Jablanicu. Takođe, rade se i dve ulice na Obudojevici na samom Zlatiboru i to su Ugostiteljska ulica i Ulica zlatiborskih pletilja, kao i velika saobraćajnica u naselju Jelena Anžujska koja se spaja sa putem za Rudine“ najavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina.