Pocetna Društvo Angažovana dodatna mehanizacija

Angažovana dodatna mehanizacija

271
0
Podelite

Na Rakijskoj pijaci u popodnevnim satima i večeri mogla su se videti vatrogasna vozila, cisterne sa vodom i teška mehanizacija kako se kreću put deponije “Duboko” gde i dalje traje gašenje požara kojoi je izbio u petak.

Oblak dima i dalje se širi iz pravca deponije, a miris paljevine oseća u centru Užica. RTS je danas preneo izjavu direktora deponije u kojoj se kaže da je angažovana dodatna mehanizacioja i da su osnivači deponije, lokalne samouprave pozvani da priteknu u pomoć.

– Angažovali smo svoje kapacitete i gasili, činilo nam se da smo to stabilizovali, ali se u subotu opet pojavio požar, pa smo dodatno angažovali privatne firme i obavestili gradske insitucije, ali se požar u toku noći proširio, izjavio je danas direktor deponije Momir Milovanović, a prenosi RTS.

Kako je naveo, požar se širi zbog toga što se nalazi na stmini, a širenju doprinosi i vetar.

– Mi smo ga juče lokalizovali i izolovali na jednom mestu, ali to je požar koji ne možete lako da ugasite, jer gori u dubini i moramo da nađemo opožareno mesto, iskopamo, pokvasimo vodom i zatrpamo zemljom, naveo je Milovanović u izjavi koju je preneo javni servis. U njoj se navodii da je angažovana dodatna mehanizacija privatnih firmi i osnivači deponije iz sedam opština i gradova da priteknu u pomoć.