Pocetna Izbori 2024 Užička akcija i Užička odbrambena liga: Požar na Deponiji Duboko posledica višegodišnjeg...

Užička akcija i Užička odbrambena liga: Požar na Deponiji Duboko posledica višegodišnjeg nemara i pogrešne kadrovske politike

338
0
Podelite

Požar koji je opet izbio na deponiji Duboko, kojim upravlja JP „Duboko“ čiji je suosnivač grad Užice, nastao je zbog nemara usled nepravilnog selektovanja otpada, a čije posledice će po lokalno stanovništvo biti tek vidljive u danima pred nama, kaže se u saopštenju Užičke akcije i Užičke odbrambene lige.

Ne samo što su građani Užica koji žive u blizini deponije izloženi otrovnim gasovima, već postoji opasnost i od zagađenja obližnjih vodotokova, kao da građanima Užica nije dovoljno ekoloških problema a posebno što se u zimskom periodu suočavaju sa alarmantnim posledicama aerozagađenja.

Javašluk koji se trenutno dešava u JP „Duboko“ ali i u drugim užičkim javnim preduzećima, posledica je i katastrofalne kadrovske politike koju sprovodi rukovodstvo grada Užica, gde se direktori javnih preduzeća biraju po partijskoj liniji, bez ikakvih stručnih znanja i kvalifikacija, potrebnih da bi mogli da upravljaju složenim sistemom kakav je javno preduzeće.

Kada bi se direktori javnih preduzeća birali prema kompetentnosti, na osnovu javnog konkursa na kome bi imali pravo da učestvuju ravnopravno svi građani Užica, onda bi javnim preduzećima u Užicu upravljali obrazovani i stručni profesionalci koji bi i deponiju Duboko stavili u funkciju zbog koje je i nastala.

Deponija Duboko je osnovana sa ciljem da bude regionalni centar za efikasno upravljanje otpadom i reciklažu otpada, a nestručnim radom je dovedena na nivo najobičnijeg smetlišta.

Užička akcija i Užička odbrambena liga pozivaju rukovodstvo grada Užica da smesta preduzme mere u cilju sanacije deponije, te otkloni sve negativne posledice koje su nastale po lokalno stanovništvo. Nakon toga zahtevamo da se utvrdi odgovornost svih onih čijim su nemarom ugroženi životi građana Užica, te njihovu hitnu smenu!