Pocetna Izbori 2024 UOL i Užička akcija: Najavili učešće na izborima

UOL i Užička akcija: Najavili učešće na izborima

249
0
Podelite

Grupe građana Užička odbrambena liga (UOL) i Užička akcija (UA) najavili su osnivanje koalicije za lokalne izbore 2. juna u Užicu i zajednički nastup.

Dejan Krčevinac iz Užičke odbrambene lige (UOL) rekao je da se nada da će „Užičani prepoznati snagu u mladima, jer su oni budućnost grada“.

– Pozivamo sugrađane da nam pomognu da prikupimo 600 potpisa i da podrže našu listu na izborima – poručio je Krčevinac, koji u prethodnim sazivu užičkog parlamenta bio odbornik UOL i koji je trenutno jedini opozicioni odbornik prlamenta do konstituisanja novog.

Poručio je da ova kolaicija želi Univerzitet u Užicu i da mladi ne odlaze u Beograd već da mladi iz drugih krajeva dolaze u Užice, studiraju i ostvaruju svoju budućnost, a ne samo da odlaze u Beograd.

Radovan Novaković iz Užičke akcije navodi da su mladi dugo čekali da gradska vlast počne da se ponaša „domaćinski, kao i da se na opozicionoj sceni pojavi alternativa trenutnom i nakaradnom vođenju grada“.

– Formiranje Užičke akcije je reakcija na ogromno nezadovoljstvo u gradu, pa i nezadvoljstvo tradicionalnim političkim strankama koje nude samo demagogiju – rekao je Novaković navodeći razloge zbog čega je Užička akcija uzela učešće na lokalnim izborima.

Kao razlog za osnivanje koalicije sa UOL, Novaković je naveo da je Dejan Krčevinac „jedini opozicini odbornik u Užicu, koji je svojim radom dostojno štitio interese građana Užica“.