Pocetna Čajetina Zlatibor: Prvi Međunarodni sajam poljoprvrede i ruralnog turizma

Zlatibor: Prvi Međunarodni sajam poljoprvrede i ruralnog turizma

638
0
Podelite

Na Zlatiboru će od 10. do 12. maja biti održan prvi Međunarodni sajam poljoprivrede i ruralnog turizma.

Sajam organizuju Zlatiborski Eko agrar i Opština Čajetina uz podršku Republičkog ministarstva poljoprivrede i Poljoprivredne stručne službe Užice.

Na svečanosti otvaranja biće izveden prigodan program uz pozdravne reči predstavnika Ministarstva poljoprivrede i lokalne samouprave ali i nastup zlatiborskih zdravičara i ovdašnjih kulturno-umetničkih društava..

Prvog dana sajma pored sadržaja i izložbi na štandovima posetioci će moći da prisustvuju modnoj reviji „Vuna za sve prilike…“ Branke Aleksandrić, tkalje sa Zlatibora, ali i prezentaciji višenamesnkog robota. U blizini Sportskog centra za Zlatiboru biće održana promocija novog modela traktora – Majevica.

Na prvom Međunarodnom sajmu poljoprivrede na Zlatiboru pored niza edukativnih predavanja biće reči i o primeni novih tehnologija u agraru (robotizacija i solarna energija), zatim o genetičkim resursima i pregledu stanja, o preradi mesa i mleka, malinarstvu i unapređenju mlečnih proizvoda, ali i proizvodima od kozjeg mleka koje je zbog svog sastava uglavnog lekovito.

Početak je u petak u podne na Kraljevom trgu, a očekuje se veliki broj učesnika iz Srbije i regiona.