Pocetna Društvo Nedelja Crvenog krsta do 15.maja

Nedelja Crvenog krsta do 15.maja

216
0
Podelite
Foto: Crveni krst Užice

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, koji se obeležava svake godine 8. maja, predstavlja priliku da odamo počast i prepoznamo doprinos ovih organizacija u humanitarnom radu širom sveta. Ovogodišnji moto Crvenog krsta je “Sačuvajmo humanost”.

Opštinska organizacija u Užicu obeležava svetski dan nizom aktivnosti koje traju od 8. do 15.maja. Za početak, u prostorijama Crvenog krsta predviđene su vežbe u pružanju prve pomoći, kao i okupljanja volontera. Kako je predviđeno u četvrtak 9. maja je Akcija bezbednosti dece u saobraćaju, edukacija za roditelje i podela sigurnosnih sedišta za bebe u 10 sati, takođe u prostorijama Crvenog krsta Užice.

Centralne aktivnosti biće održane 10. i 11. maja na kojima će Crveni krst Užice pružiti podršku u realističkom prikazu stanja, povreda i oboljenja na 23. državnom takmičenju Medicinskih škola u Užicu. Na ovom takmičenju učestvovaće 60 volontera Crvenog krsta uz čiju će se pomoć učenici Medicinske škole takmičiti na poligonima koji će biti postavljeni duž reke Đetinje.

Posledenjeg dana, u sredu, 15. maja biće održana podela paketa na kućne adrese za bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta, kao i podela paketa za socijalno ugroženo stanovništvo mesnih zajednica Lunovo selo, Karan, Trnava i Ribaševina.

Iz Crvenog krsta Užice pozivaju vas da se pridružite, pokažete humanost i budete deo obeležavanja ovog značajnog datuma Crvenog krsta širom sveta.