Pocetna Izbori 2024 GG Sloga: Požar ugašen? Zgarište i smeće su i dalje tu!

GG Sloga: Požar ugašen? Zgarište i smeće su i dalje tu!

272
0
Podelite

Požar na JKP Duboko je ugašen, obavestila je gradonačelnica Užičane preko instagrama. To je dobra ves ako je naravno istinita. Ko kaže da nije dobra, onda ne želi dobro Užičanima.

Ali, ovo je samo preduslov da se počne sa rešavanjem ovog velikog problema.

GG Sloga nije i neće koristit požar na deponiji kako bi dobila brze i lagane politčke poene. Duboko je problem, koji tek treba da se rešave i kada budemo u prilici da u Skupštini grada odlučujemo, sigurno nećemo populistički donositi odluke. Insistiraćemo da se pre svega utvrde uzroci i eventualna odgovornost za ugrožavanje javog zdravlja. Pitaćemo da li su institucije bile efikasne i da li su bile u službi vladajuće koalicije u gradu ili gradjana koji ih plaćaju i zbog kojih postoje. Insistiraćemo na odgovrosti rukovodstva JKP Duboko zbog činjenja ili nečinjenja. A ako ništa drugo iz moralnih razloga. Vratićemo moral kao uslov za obavljaje javnih poslova.

Duboko je samo primer na kome će novo gradsko rukovodstvo ili položiti ili pasti na ispitu.

GG Sloga je spremna za taj test kao uvek do sada. Odluku neće donositi nikakvi koordinatori, većnici koji se ne bave svojim poslom već ćemo insistirati da se uključe ne samoproglašeni stručnjaci već dokazani u praksi. Ako ih nema u zemlji, ima u Evropi, kaže se u saopštenju Grupe građana Sloga Užice.