Pocetna Društvo Donacija zaštitne opreme za socijalne službe

Donacija zaštitne opreme za socijalne službe

890
0
Podelite

Užice će narednih dana dobiti maske, rukavice, vizire i dezinfekciona sredstva za zaposlene u Centru za socijalni rad i socijalne  službe iz donacije Nemačke razvojne saradnje (GIZ) u saradnji sa NALED-om. Zaštitna oprema je namenjena za 15 gradova i  opština, a već je isporučena Arilju i Kosjeriću, a stići će i u Priboj, Prijepolje i Sjenicu.

Cilj ove donacije je  efikasnija  zaštita zaposlenih, ali i  korisnika ovih institucija tokom trajanja opasnosti od kovida-19.

Donacija koja premašuje vrednost od 50.000 evra uručuje se u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“, a Nemačka razvojna saradnja ovu pomoć usmerila je putem NALED-ove online platforme za donacije prepoznajući njen značaj za podršku osetljivim grupama i lokalnim samoupravama u vanrednim okolnostima.

Do sada je zaštitna oprema isporučena u Zlatiborskom okrugu Arilju i Kosjeriću, a narednih dana će stići će u Priboj, Prijepolje i Sjenicu.

Sada, kada se epidemiološka situacija ponovo pogoršava, biće uručeno ukupno 95.000 pari rukavica i isto toliko maski, kao i oko 4.000 vizira i više od 4.000 litara dezinfekcionih sredstava socijalnim radnicima koji su svakodnevno izloženi riziku od ovog virusnog oboljenja, navodi se između ostalog u saopštenju NALED-a.