Pocetna Užice “Cvet jednakosti” za novinarke Tamaru Grujić i Ljiljanu Bukvić

“Cvet jednakosti” za novinarke Tamaru Grujić i Ljiljanu Bukvić

883
0
Podelite

Povodom 7. po redu manifestacije “Kikini dani” u Udruženju distrofičara Zlatiborskog okruga saopšteni su rezultati literarnog i novinarskog konkursa.

Čedomir Cicović, pr Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga naveo je da minifestacija će biti održana kada prođu vanredne okolnosti.

-Udruženje će dodeliti specijalnu nagradu “Cvet jednakosti” za doprinos unapređenju položaja osobama sa invaliditetom Tamari Grujić, iz produkcije “S Tamarom u akciji” za adaptaciju prostora u Turici za osobe sa invaliditetom-istakao je Cicović.

Na novinarski konkurs za izveštavanje o osobama sa invaliditetom pristiglo je 18 radova za radio, štampu, internet i televiziju.

“Cvet jednakosti “ kao pobednik sveukupnog novinarskog konkursa je Ljiljana Bukvić, novinarka “Danasa” koja je osvojila i prvo mesto za internet reportažu. Druga nagrada biće dodeljena Tanji Dimitrić Mihailović, iz dopisništva RTS-a iz Šapca, dok prilolozi iz radio i štampanih medija nisu nagrađeni, saopštila je Natalija Vidić, predsednica novinarskog žirija.

Na ovogodišnji literarni  konkurs za učenike srednjih škola pristigao je najveći broj radova u odnosu na prethodne konkurse.

Biljana Grujičić, profesorka srpskog jezika iz Užičke gimnazije saopštila je odluku žirija tako da su sve tri nagrade osvojili učenici Medicinske škole. Prva nagrada pripala je Marijani Nikolić, druga Milici Luković, a treća Mariji Ćebić. Pohvaljeni su i radovi Jasne Kozice iz Medicinske škole i učenika iz Užičke gimnazije za rad pod šifrom “Saturn 25”.

-Svake godine radovi učenika pokazuju da mladi ljudi različitost doživljavaju kao bogatstvo”-zaključila je Grujičić.