Pocetna Politika NS: Bojkotom reći dosta lažima i uništavanju države 

NS: Bojkotom reći dosta lažima i uništavanju države 

793
0
Podelite

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić kaže da je bojkot ključna  politička tema  i da će gradjani neizlaskom na izbore reći dosta režimu, uništavanju države, lažima, kriminalu i korupciji koja razara društvo proteklih osam godina.

– Jedini pravi odgovor koji građani mogu dati režimu na sve nabrojano jeste da 21. juna ostanu kod svojih kuća i time sačuvaju i svoje zdravlje i ne dođu u rizik  da se zaraze koronavirusom.  Sa druge strane bojkot je delegitimizacija režima, jer posle izbora vlast neće imati legitimitet da nastavi da radi ono što je radila – rekao je Aleksić tokom kampanje bojkota na Gradskom trgu u Užicu gde je građanima deljen promotivni materijal i razgovarano o važnoj političkoj odluci koju donose bojkotom izbora.

On dodaje da izlazak na izbore znači podršku vlasti da nastavi da radi što je radila i da zbog toga ljudski ima probleme sa kolegama iz opozicije koji su se odlučili na učešće navodeći kao razlog borbu u parlamentu.

– Ja im samo mogu reći da smo mi to probali. Bili smo na izborima 2016. godine, u parlamentu, po lokalnim skupština i bio sam među aktivnijim poslanicima tri godine dok nismo bojkotovali rad parlamenta. Apsolutno nismo uspeli ništa da promenimo, borili smo se, bojkotovali i nije uspelo. Ukoliko sada izlazite  na izbore vi sada njima dajete  podršku da nastave da rade sve što su radili, a to je nažalost potpuno razaranje  države Srbije i naše budućnosti – smatra potpredsednik Narodne stranke.

Aleksić ističe da su građani toga svesni i da će narod pobediti tako što će 21. juna  ostati kod  kuće i neće glasati.

-Opozicija će u novim parlamentima biti formalna. Stranke režima vladaće i dalje kao što su vladale, stranke koje sebe nazivaju opozicijom zapravo glumiti i očekivati mrvice sa Vučićevog stola, pa makar to bile pare iz budžeta za partijske aktivnosti, poslaničke plate ili  nešto drugo – navodi Aleksić.

On dodaje da je rađena procena izlaznosti birača i očekuje da velika većina nije za ne izlazak na izbore, ali da će se vlast igrati sa brojkama, brojati i štelovati izlaznost i da NS ne učestvuju u čitavom izbornom procesu niti ima čuvare kutija niti posmatrače.

Poverenica Narodne stranke u Užicu, Ivana Parlić kaže da je bojkot političko pitanje prvog reda i zato razgovor sa gradjanima i korišćenje društvenih mreža  s obzirom na informativnu blokadu u medijima sa nacionalnim frekvencijama.

– Mislimo da je velikom broju građana jasno da je bojkot način da se kaže “ne”  korupciji, zloupotrebi državnih resursa u predizborne svrhe i svemu onome što vlast radi. Nadam se da su građani Užica veoma dobro razumeli šta bojkot znači i da je to  način za osvajanje slobode – navodi Parlić koja je pozvala svoje sugradjane da ostanu kod kuće 21. juna i bojkotuju izbore. Narodna stranka kampanju bojkota posle Užica nastavlja u Bajinoj Bašti.