Pocetna Društvo Deca pitala gradonačelnicu

Deca pitala gradonačelnicu

1111
0
Podelite

Da li ćete napraviti igralište i kod moje zgrade? Hoćemo li imati bazen i na plaži?Želeli bismo bicikle, prvo dve, ako može onda i 100 da budu plave i crvene? Da li može da bude dvorište u vrtićiu “Sunce” na Beloj Zemlji? Da li će biti napravljeno još vrtića?

Ovo je samo deo  pitanja koja su predškolci iz svih vrtića uputili  gradonačelnici Užica dr Jeleni Raković Radivojević u vrtiću “Neven”.

Povodom obeležavanja Dečje nedelje zbog epidemijske situacije, umesto da  mališani po tradiciji dođu u zgradu Grada,  gradonačelnica je sa saradnicama otišla u dvorište vrtića i odgovarala na njihova pitanja.

-Cilj ovakve manifestacije je da javnosti ukažemo na prava dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici.Odgovarajući na pitanja na nama je da njihove želje ostvarimo. Važna strategija Grada Užica je da izgradimo još jedan vrtić i da svako dete ima svoje mesto. Za sada imamo određen broj dece koji nisu našli mesto u vrtiću, ali nadam se da ćemo uspeti da što pre im izađemo u susret i da ove naše planove ostvarimo vrlo brzo-istakla je gradonačelnica Raković Radivojević.

Mališani su pripremili i program sa svojim vaspitačima, a zatim im je gradonačelnica uručila poklone. Oni su u znak zahvalnosti poklonili joj sliku sa svojim radovima.