Pocetna Sport Mikica Vesnić – sportista 2020. godine

Mikica Vesnić – sportista 2020. godine

931
0
Podelite

U bašti Gradskog kulturnog centra priređena je svečanost povodom dodele priznanja koju tradicionalno organizuje Sportski savez Užice uz podršku Grada Užica.

Za sportistu godine proglađen je automobilista Milovan Vesnić, kome je nagradu uručio zamenik gradonačelnika Užica Dragoljub Stojadinović.

“Pandemija je učinila svoje, svi smo bili suočeni sa brojnim problemima ono što je mene najviše dotuklo kao svakog normalnog čoveka gubitak prijatelja, tada je teško pronaći neki dodatni motiv i snagu da odradite sportsko takmičenje na najbolji mogući način. Polako sve vraćamo u kolosek i svi se iskreno nadamo da će cela ova situacija sa kovidom otiđi u zaborav, i da ćemo nastaviti da živimo i funkcionišemo najpre kao ljudi pa tek onda da imamo onoliko publike kao što smo pre imali na sportskim takmičenjima i da dišemo punim plućima”, istakao je Vesnić.

Nagrade za najuspešnije rezultate u mlađim kategorijama pripale su karatistkinji Aleksandri Rogić koja je najbolja pionirka,takođe karatistkinja Lidija Trmčić je najbolja kadetkinja, a košarkaš Čedomir Matić je najuspešniji junior.

Najbolji sportista sa invaliditetom Nenad Jeremić veoma je zadovoljan i zahvalan na priznanju, koje mu je kako ističe stiglo veoma brzo.

“Radilo se ozbiljno, velika zahvalnost klubu koji je obezbedio odlične uslove, kao i treneru koji je dao sve od sebe, koliko je zasluga moja njegova je možda još i veća. Ova disciplina mi je legla kao i koplje u ruci, stopio sam se sa njim. Mnogo truda je uloženo ali ima dosta i dobre volje i sve to ide lako kada se voli to što se radi”.

Nagrada za životno uručena je dugogodišnjem predsedniku Odbojkaškog kluba Jedinstvo Milovanu Boškoviću.

U ostalim kategorijama nagrađeni su Cest la vie za pomoć u radu mlađih kategorija u fudbalu, Miroslav Kujunđić kao najbolji sportski radnik, Aleksandar Peković za nastavno vaspitni rad, Dragan Petronijević, snimatelj TV 5.

Specijalna priznanja pripala su košarkaškim sudijama Luki Manojloviću i Nemanji Pejiću.

Najuspešnije sportiste i sportske radnike u ime Grada Užica pozdravio je Dragoljub Stojadinović zamenik gradonačelnika.

“Izbor najboljih je promocija onih koji treba da budu uzori mladim generacijama i da ih podstaknu na bavljenje sportom. Sport nije samo borba za medalje i priznanja, to je način života koji zahteva velika odricanja i nadmetanja sa sopstvenim mogućnostima, fizičkim i mentalnim. Za vrhunske domete su predodređeni oni koji su maksimalno posvećeni i istrajni. Raduje nas što takvih među Užičanima  uvek ima i što su mnogi od njih uspevali da ostvare vrhunske rezultate  u pojedinačnim i timskim sportovima i u toku prethodne godine”, poručio je Stojadinović.

Prisutnima se obratio i Nedeljko Milosavljević predsednik Sportskog saveza Užice

“Izuzetno sam ponosan na ovaj događaj i smatram da pored toga što je pokrovitelj na ovim manifestacijama Grad treba da bude zahvalan što ima ovakve sportiste, kao i Sportski savez zajedno sa upravnim odoborom, koji sve to kanališe. Zbog cele epidemiološke situacije ova dodela nije mogla da bude pre, nadamo se da će sledeće proglašenje biti u decembru kao i svake godine do sada”.