Pocetna Društvo Humanitarna NURDOR akcija u Užicu

Humanitarna NURDOR akcija u Užicu

484
0
Podelite

U Velikom parku u Užicu će 5. septembra od 10 do 15h biti održana humanitarna akcija NURDOR-a „Zasadi život – budi heroj u svom gradu“ u kojoj će učestvovati članice neformalne grupe „Užičanke“ .

Užičanke su poručile 1000 olovka od NURDOR-a koje sadrže u sebi seme biljaka (nane, bosiljka ili lavande), čijom kupovinom, odnosno donacijom od 100 dinara svi prisutni se uključuju u humanitarnu akciju.

„Olovka je spakovana u kartonski omotač – bukmarker, na kome je uputstvo za sadnju smena. Najvažnije je da se prosvetni radnici, učenici škola, predstavnici studentskih parlamenata  mogu uključiti u široku mrežu donatora i prijatelja dece i mladih obolelih od raka. Svojom donacijom od 100 dinara postaće ponosni vlasnici čudesne olovke i ponosni mladi filantropi. Četiri poruke koje želimo da pošaljemo su: piši što više, čitaj što više, kad god možeš posadi biljku i uvek pomozi drugome“ , izjavila je Milica Zlatić, volonterka NURDOR-a.

Sva sredstva prikupljena biće namenjena dugoročno veoma važnom projektu, novoj Roditeljskoj kući u Beogradu, koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljima iz cele Srbije tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima. U tom smislu, NURDOR Roditeljske kuće su projekti od nacionalnog značaja koji obezbeđuju stabilnu i kontinuiranu podršku svim porodicama kojima je ona potrebna.

NURDOR su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek počinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.