Pocetna Društvo Za poljoprivrednike u Požegi 17 miliona dinara

Za poljoprivrednike u Požegi 17 miliona dinara

545
0
Podelite

Opština Požega ove godine će ulaganje u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava podržati sa 17 miliona dinara. Sredstva su namenjena investicijama za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu i biljnoj proizvodnji. Javni poziv za podnošenje zahteva objavljen je juče, kaže Radoica Burlić iz službe za poljoprivredu Opštinske uprave u Požegi. Podsticajna sredstva za kupovinu opreme i mehanizacije dodeljuju se u iznosu od 50 %  vrednosti investicije, bez PDV-a, a maksimalan iznos povraćaja je 100 000 dinara po gazdinstvu bez obzira na vrednost investicije.

Prethodnih godina najveće interesovanje vladalo je u oblasti biljne proizvodnje. Poljoprivrednici su, uz pomoć opštine, načešće ulagali u voćarstvo kroz nabavke sistema za navodnjavanje, prstalica, atomizera, kosačica i trimera.

Informacije o dokumentaciji potrebnoj za učešće na Javnom pozivu mogu se pronaći na internet stranici opštine Požega. Dodatna pojašnjenja poljoprivredni prozvođači dobiće u prostorijama Opštinske uprave Požega u kancelariji br.39.