Pocetna Društvo POČINJE OBELEŽAVANJE DANA GRADA

POČINJE OBELEŽAVANJE DANA GRADA

359
0
Podelite

Tradicionalno, velikim brojem događaja i aktivnosti u kojima učestvuju ustanove kulture i sporta, škole i vrtići, udruženja i pojedinci obeležava se 9. oktobar Dan grada Užica. Kako je govoreći o Programu obeležavanja Dana grada, istakao zamenik gradonačelnice Dragoljub Stojadinović, mislilo se na sve generacije Užičana pa je program veoma sadržajan.

-Devetog oktobra naš grad slavi svoj 693. rođendan u znak sećanja na datum kada je ime grada na Đetinji prvi put pomenuto u Dubrovačkim spisima. Tokom cele godine zajedno sa svim našim sugrađanima trudimo se da naš grad bude bolji, lepši i sređeniji. Danas više niko ne spori da Užice menja svoj izgled, da u grad dolazi sve veći broj turista i da postaje grad u kome mladi žele da žive. I u danima kada slavimo rođendan našeg grada, deca Užica, ustanove kulture i sporta, udruženja i nadareni pojedinci će svojim programima ulepšati i uveličati ovaj značajan datum. To će i svojim prisustvom Svečanoj sednici u petak 7. oktobra učiniti delegacije svih bratskih gradova ali i drugih uglednih gostiju”.

Stojadinović podseća da će tokom Svečane sednice biti dodeljene nagrade i priznanja grada Užica, a ove godine u tom delu programa nastupiće hor ,,Glas”. Takođe u petak 7. oktobra planiran je i maskenbal užičkih predškolaca, jedan od najlepših tradicionalnih događaja. Pored velikog broja predstava, književnih večeri, izložbi i koncerata na Gradskom trgu u subotu 8. oktobra nastupiće Dženan Lončarević. I ove godine u programu su tradicionalne manifestacije ,,Daj pedalu raku”, ,,Užički dani”, ,,Trka za srećnije detinjstvo” i ,,Trofej Užica”.

Program obeležavanja Dana grada zvanično je počeo ,,Užičkim danima”, stručnim skupom lekara a nastavlja se večeras izložbom ,,Pogled iza štafelaja”, autora Radomira Vergovića od 19 časova u Gradskom kulturnom centru Užice.