Pocetna Sport Održana biciklistička trka Serbia Epic Zlatibor XCM Maraton na Zlatiboru

Održana biciklistička trka Serbia Epic Zlatibor XCM Maraton na Zlatiboru

524
0
Podelite

U nedelju 8. oktobra  na Zlatiboru je održan  Epic Zlatibor XCM Maraton, u sklopu koga su se održale 2 trke  u dužinama 15 i 32 kilometara, a učesnici su se takmičili u 6 kategorija.

Start i cilj bio je na Kraljevom trgu, dok su staze prolazile  najlepšim delovima “zlatne planine”, prema Semegnjevu. Maraton je bio  otvoren za sve, a na startu se skupilo preko 100 prijavljenih takmičara. Biciklisti su imali priliku da na stazi osete prave čari Zlatibora a tome su doprineli  prijatni vremenski uslovi koji su vladali za vreme trke. Trka je prvenstveno bila rekreativnog karaktera ali je na stazama bio i veliki broj kvalitetnih takmičara.

Svi učesnici koji su uspeli da završe ovu trku, na cilju su dobili medalju za svoj trud a najbolji su osvojili  vredne nagrade koje su dodelili prijatelji i organizatori ove trke. Nagradni fond je bio bogat i šarolik, a Turistička organizacija Zlatibor obezbedila je za takmičare vikend na Zlatiboru, vožnju Gold gondolom i paket ulaznica za zlatiborske lokalitete.

Ovo je bio prvi ovakav maraton organizovan na Zlatiboru a prema rečima organizatora Nemanje Vajsa utisci su odlični. Cilj je da ova trka već od sledeće godine postane tradicionalan deo zlatiborskih manifestacija. Istakao je odlične uslove koje Zlatibor poseduje za organizaciju ovakvih takmičenja i najavio mogućnost organizacije maratona na svetskom nivou, na čemu će se u budućnosti raditi.

Serbia Epic Series je u sklopu ovog takmičenja već organizovao trke na Fruškoj gori, Požarevcu… a sledeća trka održava se u Vrnjačkoj Banji 22. oktobra.

Kompletne rezultate sa vremenima takmičara možete videti na linku.

Plasman takmičara po kategorijama:

FUN 15 MTB
Katarina Čubrak
Neda Božanić

FUN 15 GRAVEL
Nenad Milivojević
Milan Milivojević

Fun 15 MTB
Branko Marković
Miloš Radosavljević
Dušan Zdravković

SPORT 32 E-MTB
Relja Popović
Miloš Knežević
Nemanja Milosavljević

SPORT 32 GRAVEL
Marko Ćurčić
Aleksandar Marić
Petar Todorov

SPORT 32 MTB
Marko Čirjaković
Boris Popović
Boško Petrović