Pocetna Društvo Ulepšano školsko dvorište „Nade Matić“

Ulepšano školsko dvorište „Nade Matić“

551
0
Podelite

Na inicijativu roditelja učenika trećeg razreda Osnovne škole “Nada Matić” u Užicu kompanija JYSK je obezbedila sadnice za ozelenjavanje školskog dvorišta. Učenici  su posadili biljke u saradnji sa predstavnicima kompanije JYSK i  JKP “Bioktoš” koji su uredili zelene površine.

Ivana Cvetković, direktorka Osnovne škole “Nada Matić” rekla je da im ostaje lepo uređeno dvorište i biljke o kojima će zajedno brinuti sa učenicima.

– Donirano su sadnice i usluga uređenja u vrednosti od 80.000 dinara, a tu su topijarni četinari, smaragdne tuje, perene i drugo ukrasno žbunasto bilje.U dvorištu škole od ranije imamo sekvoju, lipu,čempres i tuje-navela je direktorka Cvetković.

Milica Danilović, zamenik menadžera prodavnice JYSK u Užicu istakla je da su ponosni što su u okviru akcije „Za moj zeleni grad“ uspeli da urede zelene površine u Osnovnoj školi „Nada Matić“.

– Trudićemo se da svake godine napravimo ovakav ili sličan projekat kako bi ulepšali naš grad. Nadamo se da će deca voditi računa o sadnicama i svojoj okolini, dodala je Danilović.

Za ulepšavanje školskog dvorišta donirano je ukupno oko 80 sadnica četinara i ukrasnog šiblja